Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectul din Bihor a dispus constituirea a două comisii pentru constatarea pagubelor produse de inundaţii

b1.ro
inundații

Inundaţiile din perioada 18 - 20 mai au produs pagube în 56 de localităţi, pentru constatarea cărora şi stabilirea măsurilor ce se impun prefectul Dumitru Ţiplea a dispus vineri constituirea unor comisii de specialişti, a informat Cancelaria Prefectului, potrivit Agerpres.

Conform ordinului prefectului, cele două comisii sunt formate din specialişti din Consiliul Judeţean Bihor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al judeţului Bihor, Inspectoratul de Stat în Construcţii şi Administraţia Bazinală de Apă Crişuri.

Comisiile vor demara inspecţiile în teren pe 24 mai şi, în urma constatărilor la faţa locului, vor prezenta Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, până la data de 28 mai, un raport de evaluare a efectelor produse de viituri. În baza acestuia, Instituţia Prefectului - Judeţul Bihor va întocmi proiectul unei hotărâri de guvern vizând alocarea de fonduri pentru înlăturarea efectelor produse de inundaţii.

În intervalul 18-20 mai precipitaţiile abundente au generat viituri, îndeosebi în bazinul hidrografic al Crişului Negru, cotele apelor depăşind niveluri maxime istorice pe Valea Roşia, Boga, Valea Galbenă şi Crişul Negru. În judeţul Bihor au fost emise, într-un interval de 12 ore, 14 coduri de avertizare hidrologică şi meteorologică din care opt roşii, cinci portocalii şi unul galben.

Conform sintezei raportului operativ întocmit în baza raportărilor celor 23 de unităţi administrativ-teritoriale afectate, în judeţul Bihor inundaţiile au produs în 56 de localităţi pagube: 30 de case inundate şi 58 avariate, o casă distrusă, 40 de anexe gospodăreşti inundate şi 92 afectate, 29 de poduri şi 63 de podeţe afectate, 2,3 km de drum judeţean, 34,05 km de străzi, 14.351 mp de sere şi solarii, 2.498,9 ha teren arabil, 50 km de reţele electrice, trei staţii de epurare, 69 de fântâni şi nouă construcţii hidrotehnice afectate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.