Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectul din Covasna vrea ca medicii care fac propagandă anti-vaccin să fie dați afară: Nu înțeleg de ce sunt toleraţi în sistemul de stat

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare

Prefectul judeţului Covasna, Raduly Istvan, a declarat marţi, că nu înţelege de ce "medicii care fac propagandă anti-vaccin sunt toleraţi în sistemul de stat", anunță Agerpres.

"Nu pot înţelege de ce oamenii îi cred pe acei câţiva medici care, negând propria lor ştiinţă, fac propagandă anti-vaccin şi nu înţeleg de ce sunt toleraţi în sistemul de stat. Oricine se opune politicii oficiale de sănătate ar trebui să se angajeze în mediul privat - nu să facă campanie împotriva obiectivelor statului pe banii statului. Să fie clar: majoritatea covârşitoare a medicilor lucrează zi şi noapte pentru a oferi îngrijire pentru numărul tot mai mare de pacienţi cu coronavirus şi nu numai, dar, în opinia mea, aceştia nu îşi asumă un rol public suficient de important în promovarea vaccinării şi permit câtorva dintre colegii lor anti-sistem să distrugă o campanie de vaccinare, de altfel, bine organizată. Cu excepţia primelor două sau trei luni, vaccinarea a fost disponibilă peste tot în România, fără înregistrare şi fără coadă (nu s-a întâmplat la fel în toate ţările). Cu toate acestea, "am reuşit" să obţinem o creştere cu 20% a numărului de decese cauzate de infecţia cu coronavirus în luna octombrie, iar situaţia se înrăutăţeşte", a declarat prefectul Raduly Istvan, potrivit unui comunicat de presă.

Acesta a mai spus că, de la începutul pandemiei, peste 400 de persoane din judeţul Covasna au decedat din cauza COVID-19, iar niciunul dintre aceştia nu era vaccinat împotriva noului coronavirus.

"Să începem cu cifrele, pentru că ele nu mint (...) În urmă cu două luni erau 15 cazuri active de infecţie cu noul coronavirus în judeţ, acum o lună erau 190, iar astăzi am depăşit cu mult o mie (...) Bilanţul deceselor în România este de aproximativ 45.000 de morţi de la începutul epidemiei. Aceasta este mai mult decât populaţia din Târgu Secuiesc, Covasna, Baraolt şi Întorsura Buzăului la un loc. În fiecare zi, un sat de mărimea Calnic dispare. Ce mai trebuie să se întâmple înainte de a ne da seama că vaccinarea este soluţia? Aproape patru miliarde de oameni din întreaga lume au fost vaccinaţi! Dacă un procent din poveştile despre efectele secundare care circulă pe internet ar fi adevărate şi o sutime din cei vaccinaţi ar fi afectaţi, tot ar fi vorba de 400.000 de persoane. Ar fi trebuit să auzim câte ceva despre ei. Să fie oare posibil ca toată lumea să fie stupidă, dar noi şi bulgarii să fim singurii deştepţi? Să judece fiecare, dar cert este că, în timp ce în ţările care au atins imunitatea de grup (...) viaţa revine la normal, la noi, în luna octombrie, avem în medie un deces la fiecare cinci minute din cauza infecţiei cu coronavirus şi suntem în fruntea clasamentului mondial la numărul de decese la un milion de locuitori", a mai spus prefectul.

Acesta s-a arătat îngrijorat de faptul că acoperirea vaccinală scăzută şi răspândirea comunitară rapidă ar putea duce la apariţia unei "mutaţii româneşti" a virusului şi a concluzionat că "nu este rezonabil să tratăm sute de oameni timp de săptămâni întregi, cu sute de euro pe zi, în secţiile de terapie intensivă ale spitalelor pentru că au refuzat un vaccin care costă câţiva euro".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.