Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectul i-a minţit pe slătineni şi le-a folosit datele personale fără acord! Plângere şi petiţie împotriva politicianului

Radu Pop
mario de mezzo
  • Prefectul de Olt a început deja să folosească datele de contact strânse de la slătineni pentru aşa-zisul referendum privind acordarea de apă gratuită, iar pe 8 martie mai multe persoane au primit mesaje de felicitare de la candidatul PNL la Primăria Slatina.
  • Oamenii şi-a exprimat indignarea pentru faptul că datele lor personale sunt folosite astfel, iar o pângere la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracater Personal (ANSPDCP) a fost formulată pe numele liberalului.
  • Totodată, a fost iniţiată şi o petiţie online împotriva celui care a furat datele personale ale oamenilor.

Lista de semnături întocmită de prefectul de Olt şi de adepţii săi pentru un aşa-zis referendum pentru acordarea de apă gratis este doar un pretext pentru crearea unei baze de date cu numerele de telefon şi cu datele slătinenilor. Totodată, lista de semnături întocmită de prefect şi de adepţii săi este doar un pretext pentru crearea unei baze de date cu numerele de telefon ale slătinenilor, informează presa locală.

În plus, tabelele folosite în care se cer serie şi număr de buletin, adresa și telefonul nu au o rubrică destinată semnăturii în vederea acordului folosirii datelor cu caracter personal.

Acest lucru s-a demonstrat deja cu ocazia zilei de 8 martie când liberalul a început deja să folosească această bază de date şi să trimită mesaje SMS de felicitări din partea sa.

Plângere pe numele prefectului la ANSPDCP

Pe numele prefectului de Olt a fost făcută deja o plângere la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracater Personal (ANSPDCP) pentru încărcarea normelor legale din domeniu.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a primit o amendă usturătoare pentru practici similare, cerându-le oamenilor să-şi lase datele pe un site pentru a primi „tichete anticriză”.

Potrivit gandul.ro,  ANSPDCP a sancționat cu o amendă de 159.000 lei „Operatorul Sectorul 1”, întrucât „întrucât nu a dus la îndeplinire măsura de remediere dispusă prin procesul-verbal de constatare/sancționare emis la data de 14.12.2023”. Anterior, ANSPDCP dăduse un avertisment și o amendă de 10.000 lei pentru neregulile constatate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.