Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectul judeţului Vrancea face apel la cetăţenii cu simptome de viroze şi gripă să nu aglomereze UPU

one.ro
tuse raceala gripa

Prefectul judeţului Vrancea, Nicuşor Halici, a făcut apel la cetăţeni să acceseze centrele de permanenţă în prima fază de apariţie a simptomelor de viroze respiratorii sau gripă, pentru a nu a aglomera Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU ) a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" Focşani.

"Recomand tuturor cetăţenilor care locuiesc pe raza unităţilor teritorial-administrative care au centre de permanenţă, cum e şi municipiul Focşani, să meargă încă de la primele simptome către aceste centre de permanenţă, pentru a mai degreva presiunea şi încărcătura enormă pe UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani, pentru că ajungem să încărcăm foarte mult personalul acestei structuri şi cazurile cu adevărat urgente şi mai ales cele din accidente riscă să nu fie foarte bine observate. (...) Fac apel să dăm dovadă de responsabilitate. Prevenirea, de cele mai multe ori este cea mai eficientă. Să ne spălăm pe mâini, să fim mai prudenţi în aglomerări şi eventual să purtăm masca de protecţie, este mult mai facil decât să ne infectăm şi să tratăm", a declarat Halici, vineri, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), potrivit Agerpres.

La nivelul Spitalului Judeţean Focşani, încă de la începutul săptămânii s-au luat măsuri pentru a veni în întâmpinarea numărului mare de persoane, în special copii, care se adresează unităţii medicale.

"La nivelul SJU Focşani, începând de luni, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor copiilor, s-a deschis Centrul de evaluare a infecţiilor respiratorii, care va funcţiona de luni până vineri, în intervalul 10,00 - 16,00, pentru a decongestiona triajul şi secţia de Pediatrie, care este supraîncărcată. De aceea facem apel la aparţinători să nu vină dacă nu este nevoie, iar dacă este nevoie, să vină unul singur, nu mai multe persoane. Programul de vizită în spital a fost limitat la trei ore pe zi, iar în anumite secţii, gen Pediatrie sau Terapie, nu se mai intră. La nivelul secţiei de Boli Infecţioase nu s-a desfiinţat Centrul de Evaluare COVID-19 pentru că, în continuare, vin persoane care sunt testate pozitiv. Chiar în spital avem cadre medicale care sunt pozitive şi se află la domiciliu cu tratament cu antivirale", a spus managerul Spitalului Judeţean Focşani, Constantin Mândrilă.

Mândrilă a dat asigurări că unitatea medicală are stocuri suficiente de antivirale, materiale sanitare, dezinfectanţi sau teste rapide pentru COVID şi gripă şi va continua să se aprovizioneze pentru a face faţă consumului foarte mare de astfel de medicamente şi materiale sanitare în această perioadă.

Vineri, în cadrul şedinţei CJSU, a fost aprobat Planul comun de acţiune pentru limitarea în perioada următoare a numărului de cazuri de gripă în rândul populaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.