Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectul Toni Greblă anunță o operațiune împotriva drogurilor: 'Trebuie să ne luptăm pentru binele copiilor noștri'

toni grebla

Creștere alarmantă a consumului de droguri în București. Colegiul Prefectural condus de prefectul Toni Greblă a decis, marți, să intensifice eforturile și colaborarea interinstituțională pentru combaterea fermă a traficului de droguri și pentru prevenirea consumului de substanțe interzise.

„Am decis să convoc ședința de astăzi a Colegiului Prefectural pentru a aborda una dintre temele cele mai importante și de mare responsabilitate pentru noi, autoritățile din Capitală. Având în vedere necesitatea combaterii eficiente a traficului de droguri și de prevenire a consumului, de tratare a dependenței și de reintegrare socială, din datele pe care le am la dispoziție, am constat că, la nivelul Municipiului București, este necesară o creștere a capacității de reacție a instituțiilor specializate față de traficul și consumul de droguri. Trebuie să ne luptăm pentru binele copiilor noștri, pentru sănătatea și viitorul lor, astfel încât societatea, în general, și tinerii, în special, să conștientizeze că acest flagel nu dispare de la sine”, a declarat prefectul Toni Greblă, președinte al Colegiului Prefectural al Municipiului București.

Astfel, între Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, Inspectoratul Școlar, Direcția de Sănătate Publică și Direcția Regională Vamală, în termen de 30 de zile, va fi convenit un protocol de colaborare, în care vor fi stabilite măsuri pentru eficientizarea combaterii și prevenirii consumului de droguri. Prefectura Municipiului București și serviciile publice deconcentrate din Capitală, cu atribuții în prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri, își vor coordona activitățile în limita competențelor și în acord cu Strategia națională în domeniul drogurilor 2022-2026.

Totodată, între Prefectura Municipiului București și Instituția Prefectului – Județul Ilfov va fi încheiat un protocol de colaborare, astfel încât acțiunile de prevenire și combatere a traficului și consumului de droguri să se desfășoare unitar, coordonat și mai eficient.

Prefectura Capitalei arată că hotărârea a fost luată la propunerea prefectului Toni Greblă, „având în vedere creșterea alarmantă, în Municipiul București, a traficului de droguri și a consumului de astfel de substanțe, în special dependența, dar și intensificarea pieței ilicite de droguri, cu precădere la grupa de vârstă 16-34 ani”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.