Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectura București a numărat orele și spune că nu a depășit termenul legal pentru a introduce capitala în scenariul roșu

prefectura bucuresti

Hotărârea Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) legată de creşterea incidenţei COVID-19 a fost luată în termenul legal, a subliniat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, Mariana Ţipişcă, vineri, într-o declaraţie de presă.

Întrebată de jurnalişti de ce a fost adoptată hotărârea la trei zile de la depăşirea pragului de incidenţă de 3 la mia de locuitori, Ţipişcă a explicat: "Suntem încă în termenul prevăzut legal. Direcţia de Sănătate Publică are un termen de 24 de ore pentru a propune o analiză, pentru a veni cu nişte propuneri, iar Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, ca de altfel şi comitetele judeţene, dar ne referim la noi, au această obligaţie de constatare a ratei, a incidenţei în 48 de ore. Este un termen care se calculează pe ore, potrivit Codului de procedură civilă, deci suntem în termen".

Citește și: ULTIMA ORĂ Bucureștiul intră, din această noapte, în SCENARIUL ROȘU

Ea a menţionat că şedinţa CMBSU de vineri a durat aproape şapte ore, deoarece s-a discutat pe un amendament al unei autorităţi locale privind termenul de intrare în vigoare a măsurilor luate. Mariana Ţipişcă a precizat că amendamentul a fost supus la vot, că s-a renunţat la acesta şi că măsurile adoptate intră în vigoare de sâmbătă.

"Am întârziat puţin, pentru că membrii Comitetului şi-au exprimat expres dorinţa să citească îndeaproape materialul. Am întârziat tot pentru că s-a discutat mai mult pe un amendament. Vrem să ştiţi că această hotărâre adoptată de către Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă va intra în vigoare începând cu seara aceasta, de la ora 0,00, deci este vorba despre 25 septembrie 2021. Având în vedere că s-a atins această rată a incidenţei, peste 3 la mia de locuitori, s-au pus în aplicare măsurile prevăzute de Hotărârea de Guvern 932 din 2021, cele referitoare şi la certificatul digital, adică o serie întreagă de activităţi şi de operatori economici vor trebui să respecte şi să îşi desfăşoare activitatea cu respectarea strictă a acestor prevederi din 932/2021", a adăugat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei.

Citește și: Intrat în scenariul roșu, Bucureștiul este deschis doar pentru cei cu certificatul verde: Unde se mai poate intra fără documentul medical .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.