Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectura Capitalei anunță măsuri FĂRĂ PRECEDENT în SCANDALUL maternităților pline de infecții din București

bebelusi-maternitate

Instituția Prefectului Municipiului București va forma un grup de lucru care va avea scopul de a întocmi proceduri de conştientizare privind apariţia infecţiei cu stafilococ auriu, precizând că, lunar, în fiecare an, ar putea fi închisă câte o maternitate pentru igienizare.

“Grupul de lucru va constitui o platformă de comunicare cu caracter permanent și pentru alte evenimente epidemiologice și probleme cu care se pot confrunta maternitățile publice și private din Capitală”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Municipiului Bucureşti, conform Mediafax.

De asemenea, a fost propusă elaborarea unui plan pe termen mediu și lung de construire a unor unități spitalicești noi și reluarea unei practici uzitate în trecut, cu privire la închiderea în fiecare an, pe termen de o lună, a fiecărei maternități, pentru igienizare.

Din grupul de lucru vor face parte reprezentanți ai Institutului Național de Sănătate Publică, Societății Române de Microbiologie, Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București, Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, precum și reprezentanții maternităților publice și private din Capitală.

Alte scopuri pe care şi le propune grupul de lucru este de a redimensiona numărul de paturi în corelație cu creșterea numărului de internări şi de a creşte numărul saloanelor alocate îngrijirilor nou-născuţilor.

Instituția Prefectului Municipiului București va trimite propunerile Ministerului Sănătății. Deciziile vin în urma unei ședințe de lucru de marți de la Prefectura Capitalei, în contextul cazurilor recente de infectare cu stafilococ auriu în cadrul Maternității Giulești din municipiul București.

15 bebeluşi născuţi la Maternitatea Giuleşti sunt internaţi la la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, zece fiind infectaţi cu stafilococ meticilino rezistent. Rezultatele analizelor altor cinci copii urmează să apară în următoarele zile.

Citește și: FORFOTĂ în PSD - Declarațiile GREILOR social - democrați despre OUG pe amnistie și grațiere .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.