Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectura Constanţa a anunţă ridicarea carantinei de la Cuza Vodă

bbj.hu
carantina

Prefectura Constanţa a anunţat, joi seara, că măsura de carantinare a unei părţi din localitatea Cuza Vodă va fi ridicată începând de vineri, după ce 90 de persoane din zona respectivă au fost testate şi nu a fost descoperit niciun caz de infectare cu COVID-19.

Prefectura Constanţa a transmis, printr-un comunicat de presă, că începând din 8 mai, ora 8.00, măsura de carantinare parţială a localităţii Cuza Vodă va fi ridicată, după intrarea în vigoare a ordinului semnat de secretarul de stat în MAI Raed Arafat.
"Hotărârea a fost luată la propunerea DSP Constanţa, care a coordonat un screening în zona delimitată, pe data de 5 mai. În total, au fost testate 90 de persoane, iar în urma analizelor de laborator efectuate, nu s-a identificat niciun caz nou de infectare cu virusul SARS-CoV-2”, se arată în comunicat.
În 21 aprilie, o parte importantă din localitatea Cuza Vodă a intrat în carantină, în urma unui ordin semnat de Raed Arafat.
Măsura a fost luată în urma unei analize de risc făcute de DSP Constanţa, prin care s-a constatat faptul că în localitate există un risc epidemiologic ridicat. În 17 aprilie, o persoană a fost confirmată cu COVID-19, iar la cererea autorităţilor, a fost realizată o testare a populaţiei din zonă, cu ajutorul jandarmilor constănţeni şi al medicilor de familie. Astfel, 9 dintre cele 31 de persoane testate la acel moment au fost confirmate cu COVID-19.
După instituirea carantinei, alte două persoane au fost pozitivate, astfel că numărul total de locuitori din Cuza Vodă infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 a ajuns la 12.
Zilnic, în medie, 125 de forţe de ordine, printre care jandarmi, poliţişti, poliţişti locali şi militari, au asigurat perimetrul stabilit pentru carantinare. De asemenea, cu sprijinul Inspectoratului General de Aviaţie, au avut loc şi acţiuni de survol cu elicoptere, pentru sprijinirea dispozitivele din teren.
De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, în judeţul Constanţa au fost confirmate 247 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 12 persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 204 pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. Rata de vindecare din Constanţa este de peste 80%, printre cele mai ridicate din toată ţară, spune Prefectura Constanţa.
Totodată, în centrele de carantinare din judeţul Constanţa se află, în acest moment, 392 de persoane, care ocupă 16% din totalul de 2.311 locuri disponibile. De asemenea, la nivelul judeţului sunt 645 de persoane în izolare la domiciliu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.