Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectura Covasna, somaţie trimisă primarului din Sfântu Gheorghe

arhiva personala
Alexandru Cumpanasu

Astăzi, 13 martie ac a fost trimisă din partea Coaliției Naționale pentru Modernizarea României adresa nr. 13.1 către Prefectura județului Covasna prin care am solicitat măsuri imediate cu privire la nerespectarea Legii 75/1994 ce vizează drapelul național. Nerespectarea acestei legi de către autoritățile din Sfântu Gheorghe, prin arborarea steagului Ungariei în absența Drapelului Național al României a atras semnale de alarmă și prin urmare consecințe, una din ele fiind sesizarea de către CNMR a M.A.I.

Reacția nu a întârziat să apară, astfel că Instituția Prefectului Județul Covasna a menționat în comunicatul de presă dat faptul că Primarul din Sfântu Gheorghe a fost somat: ‘’ Astfel, autoritatea publică locală în cauză a fost somată să intre în legalitate până mâine, 14 martie 2018 respectiv să arboreze în condițiile legii și Drapelul Național al României, în caz contrar urmând a se aplica sancțiunea contravențională prevăzută de lege.’’

‘’CNMR nu va mai tolera niciun gest de încălcare a legii, demnității sau onoarei poporului roman de către câțiva lideri ai comunității maghiare. Felicit MAI și Prefectura Covasna pentru reacția firească de somare a Primarului privind încălcarea legii. Acest episod este doar unul din multele provocări și atacuri la adresa statului român și a românilor. Dacă Primăria nu va intră în legalitate, CNMR va organiza mai multe marșuri cu defilarea Dapelului României în fața primăriei din Sfântu Gheorghe’’, a declarat Alexandru Cumpănașu-președinte CNMR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.