Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectura japoneză Niigata a emis pentru un avertisment special privind urşii sălbatici după ce o femeie a fost ucisă de un urs negru

SuceavaLive
Urs

Prefectura japoneză Niigata a emis pentru prima dată un "avertisment special" privind urşii sălbatici după moartea unei femei atacate de un exemplar de urs negru asiatic, informează DPA, potrivit Agerpres.

Autorităţile locale au sfătuit localnicii să poarte la ei obiecte care fac zgomot, cum ar fi un radio sau un clopoţel, să evite să iasă singuri şi să nu se apropie de zonele în care au fost zăriţi urşi.

O femeie de 73 de ani a murit duminică - primul deces în urma atacului unui urs în 19 ani - după ce a fost găsită inconştientă cu leziuni în zona feţei şi a capului la începutul acestei luni în satul Sekikawa, la aproximativ 270 de kilometri nord de capitala Tokyo.

Citește și: Codrin Ștefănescu, vești despre starea de sănătate a lui Liviu Dragnea: Starea lui de sănătate se deteriorează pe zi ce trece

De asemenea, două femei au suferit răni în urma unor atacuri ale urşilor duminică în oraşul Minamiuonuma şi au fost transportate la spital.

Femeile sunt printre cele nouă persoane atacate de urşi în prefectura Niigata din luna aprilie.

Tot din aprilie, administraţia locală a primit peste 900 de semnalări de la rezidenţi care au zărit urşi sau au descoperit urme ale prezenţei acestora.

Incidentele au determinat, de asemenea, autorităţile locale să sporească numărul de patrule din această prefectură, în care trăiesc mai multe exemplare de urşi negri asiatici.

Oficiali din cadrul prefecturii susţin că o cantitate mai redusă de jir decât normal i-a determinat pe urşi să se aventureze mai aproape de zonele locuite de oameni în căutare de hrană înainte de perioada lor de hibernare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.