Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pregătiri de război? Finlanda convoacă 900.000 de rezervişti

Finlanda

Ministerul Apărării din Finlanda a trimis scrisori unui număr de 900.000 de rezervişti pentru a le explica potenţialul rol într-o "situaţie de criză", a relatat duminică media locală.

În scrisoare, trimisă la începutul lunii mai, rezerviştii erau informaţi că "încorporarea este baza capabilităţii de apărare a Finlandei" şi li se cerea să-şi actualizeze datele de contact şi rangul militar.

Ministrul apărării, Carl Haglund, a negat la postul de televiziune Yle că scrisoarea ar avea vreo legătură cu tensiunile tot mai mari cu Rusia. Avioanele ruseşti au încălcat în mod repetat spaţiul aerian al Finlandei în ultimele luni.

Marţi, Marina finlandeză a localizat un submarin neidentificat în largul capitalei Helsinki şi a tras focuri de avertisment în direcţia acestuia.

Finlanda, la fel ca statul vecin Suedia, nu face parte din Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

Scrisoarea adresată rezerviştilor a fost prezentată la televiziunea finlandeză însoţită de următorul apel direct: "Vrem să stăm puţin de vorbă".

"Numeroşi rezervişti sunt interesaţi să ştie ce rol ar avea şi sunt motivaţi să ia parte la apărarea acestei naţiuni. Prin urmare, este bine să-i informăm cu regularitate în legătură cu ce am pregătit pentru ei", a explicat ministrul apărării. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.