Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pregătiri de război la granița României - SUA continuă livrările de armament către Ucraina

thesun.co.uk
armata razboi ucraina

Un avion american având la bord echipamente militare a aterizat marţi la Kiev, acesta fiind al treilea transport efectuat în cadrul programului de asistenţă de securitate în valoare de 200 de milioane de dolari, în contextul tensiunilor cu Rusia, informează agenţia Reuters, potrivit Mediafax.

"Partenerii noştri intensifică volumul asistenţei militare. Iar acum a venit al treilea avion cu asistenţă din partea Administraţiei SUA", a declarat Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării.

Statele Unite au suplimentat recent cu 200 de milioane de dolari asistenţa militară acordată Ucrainei, valoarea echipamentelor militare livrate ajungând la 650 de milioane de dolari în ultimul an. Începând din 2014, când Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea, Statele Unite au oferit Ucrainei echipamente militare în valoare de 2,7 miliarde de dolari.

Administraţia Vladimir Putin, acuzată că a mobilizat aproximativ 100.000 de militari în apropierea frontierei Ucrainei în vederea unei invazii, critică în mod constant asistenţa militară pe care Washingtonul o acordă Kievului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.