Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pregătiri intense: militarii de la baza Kogălniceanu se antrenează cu elicoptere IAR 330 Puma și aeronave Eurofighter Typhoon

facebook.com
Bază Mihail Kogalniceanu

Un exercițiu militar spectaculos a avut loc la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu în care au fost implicate elicoptere IAR 330 Puma L-RM ale armatei române și aeronave Eurofighter Typhoon din armata italiană. Exercițiul a constat în salvarea unor piloți catapultati în teren inamic. Au participat militari români, cu elicoptere IAR 330 Puma L-RM, și militarii italieni dislocați în România pentru misiunile de Poliție Aeriană Întărită, cu aeronave Eurofighter Typhoon, scrie Mediafax.

Potrivit MApN, în exercițiu au fost implicate patru aeronave Eurofighter Typhon, care au cercetat zona pentru identificarea amenințărilor, alături de două elicoptere IAR-330 L-RM. Un elicopter a fost responsabil de recuperarea a doi piloți italieni catapultați, iar al doilea a asigurat sprijinul aerian și cercetarea zonei. Ulterior, militarii italieni au executat un antrenament similar cu partenerii americani, care au participat cu elicopterele Black Hawk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.