Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prejudiciul ENORM constatat de anchetatori în dosarul în care preotul Pomohaci e cercetat pentru evaziune fiscală

www.realitatea.net
Cristian Pomohaci

Acuzaţii grave aduse de oamenii legii preotului Cristian Pomohaci, care a fost audiat astăzi la Parchetul General.

La ieşirea din sediul instituţiei, preotul nu a declarat nimic.

Conform informaţiilor România Tv, dosarul în care a fost citat Pomohaci vizează un prejudiciu de 152.000 de euro cauzat statului român prin neplata dărilor aferente închirierii de imobile.

Pomohaci deţine nu mai puţin de 11 imobile în Cluj-Napoca, propretăţi pe care le-ar fi închiriat fără a plăti taxe.

"Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus astăzi, 23 mai 2018, efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul POMOHACI CRISTIAN-DORIN pentru săvârşirea  infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, prev. de art. 9 alin. 1 lit. a din Legea nr.241/2005, cu aplicarea art. 35 alin. 1 din Codul penal (11 acte materiale).
Din probele administrate până în prezent a rezultat următoarea situație de fapt:
În perioada ianuarie 2012 – octombrie 2017, sustrăgându-se de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prevăzute de Codul fiscal, a declarat la organul fiscal teritorial venituri obținute din cedarea folosinței bunurilor imobile aflate în proprietatea sa mai mici decât cele obținute în realitate. În mod concret, suma nedeclarată de suspectul Pomohaci Cristian-Dorin este de 684.487 lei (echivalentul a 152.883 euro), aferentă cedării folosinței a 11 bunuri imobile deținute. Aceasta a avut drept consecință prejudicierea bugetului general consolidat al statului cu suma totală de 136.572 lei, din care  114.687 lei reprezintă impozit pe venit, iar 21.885 lei contribuția la asigurările sociale.
Totodată, procurorii au dispus în cauză instituirea măsurii asiguratorii a popririi sumelor de bani aflate într-un cont bancar al suspectului, în vederea reparării pagubei produse prin infracțiune, cât și pentru acoperirea cheltuielilor judiciare.
Precizăm că faza de urmărire penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie",transmite Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.