Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preliminariile CM 2022: Meciul Spania - Kosovo se va disputa în condiţii normale

Consiliul Superior al Sportului din Spania (CSD) a garantat că meciul de fotbal Spania - Kosovo, programat pe 31 martie la Sevilla în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal 2022, se va disputa în condiţii de deplină normalitate, fără ca acest lucru să implice o recunoaştere politică a Kosovo, transmite EFE.

Preşedinta CSD, Irene Lozano, a explicat joi că după ce tragerea la sorţi a decis ca Spania şi Kosovo să fie în aceeaşi grupă de calificare, a fost înfiinţat un grup de lucru alcătuit din reprezentanţi ai ministerului Afacerilor Externe, ai CSD şi ai Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF).

"A fost luată o serie de decizii care vor permite ca meciul să aibă loc. Nu există nici cea mai mică problemă. Condiţiile în care se va desfăşura partida se încadrează în normalitatea deplină şi acest lucru nu implică o recunoaştere politică a Kosovo, fiindcă este poziţia Spaniei şi nu se va schimba pentru un meci", a declarat Irene Lozano.

Kosovo ameninţase că nu va disputa meciul cu Spania decât cu "imnul său" naţional şi "drapelul său", după ce a fost catalogat drept "teritoriu" într-o postare pe Twitter a selecţionatei spaniole, referitoare la acest joc.

"Kosovo este un stat independent, recunoscut de majoritatea celor mai dezvoltate şi democratice ţări din lume şi membru egal cu toate celelalte ţări din cadrul UEFA şi FIFA, începând din mai 2016", a precizat Federaţia de fotbal din Kosovo într-un comunicat.

Federaţia din Kosovo a subliniat că "nu va face concesii" în această privinţă. "Vom juca numai în conformitate cu criteriile şi regulile stricte ale UEFA, cu imnul naţional şi drapelul, în caz contrar meciul nu se va disputa", a asigurat FKK, adăugând că a contactat Federaţia spaniolă şi aşteaptă "o rectificare rapidă" din partea acesteia.

Doamna Lozano a precizat: "Spania nu recunoaşte Kosovo ca stat independent, dar aceasta nu înseamnă că Spania nu participă la competiţiile la care Kosovo ia parte. Aceasta e una din marile virtuţi ale sportului, să fie capabil să depăşească disputele de orice fel."

La o zi după ce a ameninţat că nu va juca meciul, Federaţia din Kosovo a anunţat miercuri că partida se va desfăşura normal, deoarece RFEF a asigurat-o că vor fi aplicate normele UEFA şi FIFA pentru meciuri oficiale, astfel că vor putea fi folosite simbolurile sale naţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.