Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premier audiat la Parchet pentru falsificarea actelor de studii

gaburici

Premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici, urmeaza sa fie audiat de Parchetul General din Chisinau în dosarul privind falsificarea actelor sale de studii, relateaza mass-media de peste Prut, potrivit Agerpres.

Convocarea sa intervine dupa ce Ministerul de Interne din R.Moldova a trimis judecatorilor de la Parchetul General dosarul cu materiale rezultate în urma audierii mai multor persoane în chestiunea în cauza, expertiza grafica si tehnica a documentelor de studii, documentele de studii în original, alte probe administrate în aceeasi cauza de catre Directia Generala Urmarire Penala a IGP a ministerului.

Expertiza Ministerului de Interne privind diploma de studii a primului ministru Chiril Gaburici ar arata ca diploma acestuia este falsa, conform publicatiei electronice Deschide.md.

Dat fiind faptul ca dosarul vizeaza o persoana care detine o functie atât de înalta, cazul premierului moldovean va fi instrumentat în continuare de Parchetul General, conform competentelor legale în acest sens. Procurorul care gestioneaza cauza a dispus vineri, 5 iunie, o serie de actiuni ce vizeaza continuarea anchetei, inclusiv audierea cetateanului Chiril Gaburici.

Potrivit presei moldovene, premierul Chiril Gaburici ar putea fi pus sub învinuire de fals si uz de fals.

Mass-media de la Chisinau nu mentioneaza data la care va fi convocat premierul la Parchet sau daca va fi anchetat penal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.