Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premier dintre membrii guvernului: varianta finală pentru consultări (surse)

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis PNL

Liberalii merg la Cotroceni fără propunere oficială de premier. Neoficial, după discuțiile din ultimele 24 de ore din partid și ședința conducerii centrale de la ora 12.00, lucrurile curg în următoarea direcție:

Sunt sanse foarte mari la ora actuala ca Iohannis sa propuna premier un membru al Guvernului demis. Acum ramane de vazut, au discutat liberalii si aici parerile sunt impartite:

  • daca vrea sa irite maxim si sa forteze anticipate, atunci Iohannis poate face o propunere de genul Raluca Turcan, Florin Citu, Ludovic Orban, adica un nume care sa reduca cat de mult se poate sansele atragerii de voturi din alte partide + un pachet de guvernare cu masuri de amploare care sa deranjeze cat mai multe partide. Nume grele din PNL dau ca sigura incercarea de a provoca anticipate.
  • daca vrea Klaus Iohannis sa renunte la tema anticipatelor si vrea sa fie numit un Guvern, atunci pot fi alesi Bogdan Aurescu sau Adrian Oros premieri. Liberalii spun ca cei doi au fost neconflictuali si ca ar putea sa fie votati inclusiv de unii parlamentari PSD si ar face o tranzitie lina pana la alegerile la termen.

Liberalii au ales sa intre in silenzio stampa. Nu se mai fac declaratii publice altele in afara de linia transmisa de Ludovic Orban, care o sa fie de acum tot mai scump la vorba. PNL-istii au discutat ca daca nu ar fi declarat peste tot ca vor anticipate si vor sa pice guvernul Orban, atunci CCR n-ar fi spus ca este conflict constitutional. Intra acum liberalii intr-o noua logica: tac si fac.

Nu este deloc exclus ca in aceasta seara Iohannis sa iasa de mana la Cotroceni cu premierul propus sa-si gaseasca o majoritate in Parlament.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.