Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Florin Cîţu spune că PNRR este un program foarte bun: Are clar nişte ţinte anuale şi dacă nu le loveşti, nu iei banii. Te forţează să fii eficient

Inquam Photos/ Octav Ganea
Florin Cîțu

Premierul Florin Cîţu a declarat că PNRR urmează să fie prezentat în detaliu, acesta având o parte de reformă şi o alta de investiţii. De asemenea, PNRR are ţinte anuale care ”dacă nu le loveşti, nu iei banii”, anunță news.ro.

”PNRR va fi prezentat public în detaliu. Până la urmă, sunt proiectele pe care le-am avut public în buget, şi aici am avut o altă frustrare, eu, personal, pentru că am găsit multe proiecte care zăceau prin ministere de ani de zile pe care oamenii ăştia dintr-o dată au crezut că pot să le facă. PNRR ar trebui să aleagă acele proiecte mature care pot fi făcute, care au parte de verde, care au parte digitală. Eu de anul trecut am curăţat în buget şi am spus că o condiţie clară este aceea de a nu mai introduce proiecte. Le introducem acolo, le bugetăm, trece anul, nu am făcut nimic, dar le punem acolo, doar să fie acolo. Trebuie curăţat acest sistem”, a declarat Florin Cîţu la B1 TV.

Premierul a explicat şi cum este structural Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

”PNRR are o parte de reformă, o parte de investiţii, capitole pe sectoare unde România are nevoie să meargă şi asta am negociat cu Comisia. Şi după aceea, veţi vedea, implementarea o vom face, va fi un Comitet interministerial, condus de premier”, a declarat Cîţu.

Prim-ministrul este de părere că PNRR este un program care se potriveşte administraţiei din România.

”PNRR este un program foarte bun pentru modul nostru de a face administraţie pentru că are clar nişte ţinte anuale şi dacă nu le loveşti, nu iei banii. Este un program care te forţează să fii eficient, de aceea îmi place mie PNRR. Are o parte de reforme şi are o parte de investiţii cu borne clare şi atunci administraţia publică românească, care trebuie împinsă puţin de la spate, are nevoie de aceste borne clare în fiecare an pentru a atrage banii şi pe acest lucru mizez eu. Mizez pe faptul că miniştrii care vor veni în Comitetul interministerial să îşi arate aceste măsuri. Şi cred că vom avea şi la fiecare şedinţă de guverm 10 minute la început în care fiecare ministru va raporta progresul proiectelor pe care le are în PNRR”, a declarat Cîţu.

PNRR va fi depus oficial luni la Comisia europeană, iar în 2 iunie va fi prezentat public.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.