Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PREMIERĂ - Consumatorii casnici care rămân curent vor primi DESPĂGUBIRI în bani

curent

Veste extrem de bună pentru consumatorii casnici. Aceștia vor primi despăgubiri în bani dacă rămân fără curent electric. Întreruperea curentului electric va aduce compensații bănești celor afectați.

"Lista compensaţiilor acordate utilizatorilor pentru nerespectarea indicatorilor de continuitate în alimentarea cu energie electrică poate fi văzută aici. Potrivit acesteia, începând cu data de 01.01.2019, se vor acorda despăgubiri pentru întreruperi nelanificate de: 6 ore – mediu urban, în condiţii normale de vreme; 4 ore - municipii reşedinţă de judeţ, în condiţii normale de vreme; 12 ore – mediu rural, în condiţii normale de vreme; 48 ore - în condiţii meteorologice deosebite.

Citește și: Victor Ponta, BOMBĂ cu CEAS - Anunță suspendarea finanțării de la stat pentru partide: 'Bugetul pe 2019 e un fake'

De asemenea, pentru 3 întreruperi lungi neplanificate ce afectează un loc de consum şi/sau de producere racordat la reţelele electrice de înaltă tensiune sau medie tensiune, indiferent de zonă, se vor acorda despăgubiri după cum urmează: 300 RON / depăşire la 110kV; 200 RON / depăşire la MT (medie tensiune). Câte 30 de lei se acordă în intervalul 01.01.2019 - 31.12.2020 pentru: 12 întreruperi – mediu urban; 24 întreruperi – mediu rural, iar în intervalul 01.01.2021 - 31.12.2022, pentru 8 întreruperi – mediu urban; 16 întreruperi – mediu rural. Aceeaşi sumă se va acorda din 01.01.2023 pentru 8 întreruperi – indiferent de zonă", scrie Adevărul.ro.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.