Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PREMIERĂ Alianță USR - PSD, contra PMP

pmponline.ro
PMP sigla

Președintele PMP, Eugen Tomac, a postat duminică, pe Facebook, un proces verbal care arată că USR și PSD au cerut excluderea membrilor partidului din Biroul Electoral Județean Arad, la referendumul pentru redefinirea familiei, care va avea loc pe 6-7 octombrie, conform Mediafax.

„Nici nu mai știu ce sa înțeleg, dar, oficial, USR și PSD au cerut excluderea PMP din Biroul Electoral Județean Arad (BEJ)”, a scris președintele PMP Eugen Tomac, duminică pe Facebook, atașând un proces verbal în postarea de pe rețeaua de socializare.

„Reprezentantul USR, domnul Mihalache Cătălin, contestă participarea reprezentantului PMP în BEJ pentru motivul cp nu are reprezentant în ambele Camere ale Parlamentului așa cum prevede art. 26 (1) din Legea nr. 3/2000, cu modificările și completările ulterioare. Reprezentantul PSD, domnul Lupu Mircea, arată că „atâta timp cât legea prevede imperativ necesitatea respectării unor condiții pentru ca un partid sau organizație politică să aibă reprezentanți în BEJ, consider că este imperios necesar să ne conformăm cerințelor legii, motiv pentru care subscriu opiniei reprezentantului USR”. Reprezentanții ALDE, domnul Dekany Alexandru Tiberiu, PNL, domnul Vasii Vasile și UDMR, domnul Pal Norbert Ervin, își însușesc poziția exprimată de reprezentanții USR și PSD, după care se supune la vot”, se arată în documentele atașate de Eugen Tomac, pe rețeaua de socializare menționată.

Documentul prezentat de Eugen Tomac arată că propunerea de excludere a PMP din BEJ, la referendumul de pe 6-7 octombrie, a trecut cu 5 voturi „pentru” și 2 voturi „împotrivă”.

„Se votează propunerea USR și PSD rezultând un vot de 5 voturi pentru și 2 împotrivă ( domnul Branc Cosmin- președinte BEJ și Angelescu Mihaela, reprezentant PMP). Biroul Electoral de Circumscripție nr.2 Arad va avea următoarea formulă: PSD-dl. Lupu Mircea, PNL-dl. Vasii Vasile, ALDE-d.l Dekany Alexandru Tiberiu, UDMR-dl. Pal Norbert Ervin, USR-dl. Mihalache Cătălin”, potrivit sursei citate.

Eugen Tomac anunțase miercuri că PMP se va adresa Comisiei de la Veneţia, privind OUG adoptată marţi, privind organizarea Referendumului pentru redefinirea familiei, potrivit căreia doar partidele care au grupuri în ambele Camere ale Parlamentului pot avea reprezentanţi în secţiile de votare.

Tot miercuri, liderul PMP spunea că partidul pe care îl conduce va sesiza și Avocatul Poporului în legătură cu OUG adoptată marţi, de Guvern, cu privire la organizarea Referendumului pentru redefinirea familiei.

Sâmbătă, Eugen Tomac a anunţat că doar Comisia de la Veneţia analizează OUG privind organizarea Referendumului pentru redefinirea familiei.

Potrivit Legii 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, partidele politice care au reprezentare în cel puţin una dintre Camerele Legislativului pot avea reprezentanţi în secţiile de votare.

"Art. 118, alin. (2) În sensul prezentei legi, prin partide politice parlamentare se înţelege partidele şi alte formaţiuni politice care au grup parlamentar propriu în cel puţin una din Camerele Parlamentului şi care au obţinut în urma ultimelor alegeri pentru Parlamentul României mandate de deputaţi sau senatori pentru candidaţii înscrişi pe listele acestora ori pe listele unei alianţe politice sau electorale din care au făcut parte partidele ori formaţiunile politice respective, precum şi alianţele politice sau electorale care au în componenţă astfel de partide ori formaţiuni politice", se arată în actul normativ.

Citește și: BOMBĂ Conacul lui Liviu Dragnea a fost VANDALIZAT / FOTO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.