Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră Beethoven, într-un concert live la Filarmonica George Enescu

fge.org.ro
filarmonica enescu

Un program integral Beethoven va fi interpretat live, joi, de la ora 19.00, de Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul englez Jonathan Berman, pe scena Ateneului Român, şi va putea fi urmărit online, potrivit news.ro.

Programul este alcătuit din Trei Equali pentru patru tromboane, WoO 30, Serenada pentru flaut şi orchestră, op. 25 - adaptare de Sorin Petrescu după Serenada pentru flaut, vioară şi violă, şi Simfonia nr. 8, în fa major, op. 93.

„Ludwig van Beethoven, supranumit Titanul în literatura de specialitate, este considerat o figură cardinală în evoluţia muzicii tuturor timpurilor, fiind un întemeietor al unei noi generaţii de muzicieni şi al unei alte atitudini faţă de creaţiile compozitorilor. Pentru a omagia aceste ipostaze ale marelui compozitor, ne bucurăm ca la acest început de decembrie să prezentăm două lucrări interpretate în premieră la Ateneul Român”, a transmis Andrei Dimitriu, directorul general al Filarmonicii „George Enescu”.

Citește și: Soția și Menajera, INTERPUSELE lui Daniel Tudorache - Lua prin intermediul lor diamante, vacanțe de lux, școli private, și aveau conturi și de 3 milioane de lei

Astfel, joi, se va interpreta live, la Ateneul Român, în primă audiţie în România, Trei Equali pentru patru tromboane şi, de asemenea, va fi prezentat un aranjament original, Serenada pentru flaut şi orchestră, cu solistul Ion Bogdan Ştefănescu.

„Serenada de Beethoven are două versiuni realizate de compozitor, una pentru flaut, vioară, violă, op. 25 şi alta pentru flaut şi pian, op. 41. Varianta pentru flaut şi orchestra de coarde, prezentată de Filarmonica George Enescu, aparţine pianistului Sorin Petrescu şi mi-a fost dedicată. Este o muzică plină de vervă, spectaculoasă, cu părţi lirice splendide, alături de cele rapide de mare virtuozitate. Cred că acest aranjament va avea un succes internaţional, fiind o premieră mondială”, a subliniat solistul Ion Bogdan Ştefănescu.

Concertul transmis live pe 3 decembrie 2020 va putea fi urmărit site-ul fge.org.ro, pe pagina de Facebook şi canalul de YouTube ale Filarmonicii.

Concertul face parte din „Anul Beethoven”, program prin care sunt marcaţi 250 de ani de la naşterea compozitorului german.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.