Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră după șapte ani: Klaus Iohannis a rupt 'tradiția' în relația cu presa

Inquam Photos / Octav Ganea
iohannis cotroceni

După șapte ani de mandat, Klaus Iohannis rămâne un președinte atipic în relația cu presa. La finalul anului 2021, Iohannis a dus însă răceala față de presă la un alt nivel.

Klaus Iohannis nu a acordat niciun interviu unei instituții private de presă din România de când este președinte. Singurele interviuri în România au fost acordate TVR, la începutul primului mandat. Au urmat câteva interviuri pentru publicații străine.

Acestei sfidări la adresa presei din România i se adaugă celebrele conferințe de presă de la Cotroceni, în care reporterii au dreptul la o singură întrebare, cu un președinte specialist în evitarea răspunsurilor.

Reporterii acreditați la Cotroceni aveau însă parte, anual, înainte de sărbători, de o întâlnire informală cu președintele Iohannis. Se puteau adresa întrebări într-un cadru mai relaxat, iar din discuțiile cu președintele apăreau ulterior unele știri „pe surse”.

Această „tradiție” a întâlnirilor informale a fost abandonată în 2021, între presă și Cotroceni având practic loc o și mai mare ruptură față de ceea ce era deja un „modus operandi” de șapte ani.

Amintim că în „dezbaterea” din campania pentru alegerile prezidențiale din 2019 președintele Iohannis a promis că în al doilea mandat își propune să comunice mai mult și să aibă o relație mai bună cu mass media. Întrebat care este cel mai mare regret al primului mandat, Klaus Iohannis a răspuns: „În al doilea mandat aș comunica mai mult. Poate partea de comunicare nu a ajuns încă la nivelul așteptat sau optim. Vom căuta cele mai bune abordări. Eu însă sunt decis să comunic mai mult, mai intens.”

De altfel, ulterior acestei declarații, stiripesurse.ro a formulat mai multe solicitări pentru un interviu cu președintele Klaus Iohannis, toate rămase „în așteptare”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.