Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră explozivă în Orientul Mijlociu: Hezbollahul trece la alt nivel și atacă în mod direct soldați israelieni / Cel puțin patru răniți

timesofisrael.com
hezbollah

Premieră explozivă în Orientul Mijlociu: Hezbollahul trece la alt nivel și atacă în mod direct soldați israelieni / Cel puțin patru răniți

Hezbollahul libanez a afirmat luni că a activat "dispozitive explozive" la trecerea unor soldaţi israelieni care au traversat frontiera de partea libaneză, Israelul informând despre patru soldaţi răniţi, informează AFP, relatează Agerpres.

Este pentru prima dată când Hezbollahul pro-iranian, care de la începutul războiului în Gaza în urmă cu şase luni este tot mai des angrenat în schimburi de focuri cu Israelul, anunţă o asemenea operaţiune.

Cum a decurs operațiunea?

Combatanţii Hezbollah "au plasat încărcături explozive în zona Tal Ismail, lângă frontiera" israeliană, care au explodat după ce soldaţii israelieni "au traversat frontiera", a anunţat gruparea într-un comunicat.

Urmările

La rândul său, armata israeliană a anunţat că patru dintre soldaţii săi, "în activitate într-o zonă la frontiera de nord", au fost răniţi în timpul nopţii, dintre care unul "grav, în urma unei explozii de origine necunoscută".

Armata israeliană nu a confirmat că soldaţii săi ai traversat frontiera cu Libanul. Întrebată de AFP, aceasta a refuzat să ofere precizări, afirmând doar că "o anchetă este în curs".

Context tensionat în regiune

De la începutul războiului din Fâşia Gaza între Israel şi Hamas pe 7 octombrie, schimburi de focuri au loc aproape zilnic între armata israeliană şi Hezbollah, care afirmă că îşi susţine aliatul, mişcarea islamistă palestiniană.

Atacul Hezbollah intervine în urma unui vârf de tensiune la sfârşitul săptămânii trecute.

În timpul nopţii de sâmbătă spre duminică, Iranul a lansat un atac fără precedent împotriva Israelului cu drone şi rachete, drept răspuns la un bombardament asupra consulatului său la Damasc.

Tot atunci, Hezbollah a anunţat că a lansat două salve de rachete Katiuşa asupra poziţiilor militare israeliene situate în Platoul Golan sirian ocupat de Israel. La rândul său, Israelul a întreprins mai multe bombardamente asupra teritoriului libanez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.