Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PREMIERĂ Guvernul a pus imagini cu SUNET de la întâlnirea dintre Viorica Dăncilă și Benjamin Netanyahu - VIDEO

Youtube
dancila-netanyahu-israel

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut, luni, o întrevedere la Washington cu premierul Statului Israel, Benjamin Netanyahu, în marja participării la Conferinţa Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC), context în care s-a discutat şi despre organizarea, în cursul acestui an, a şedinţei comune a celor două guverne. Pentru prima dată în ultima perioadă, Guvernul a decis să pună imagini cu sunet de la întâlnire, lucru neobișnuit, după gafele făcute de premierul Dăncilă.

Cei doi înalţi oficiali au salutat relaţiile excelente dintre cele două ţări, fapt reflectat şi de frecvenţa contactelor bilaterale la nivel înalt. În acest sens, s-a discutat şi despre organizarea, în cursul acestui an, a şedinţei comune a celor două guverne, precedată de un forum economic cu o secţiune dedicată contactelor business to business.

Citește și: Rareș Bogdan o umilește pe Viorica Dăncilă! Reacție devastatoare în scandalul momentului

Benjamin Netanyahu i-a transmis felicitări premierului Viorica Dăncilă pentru discursul susţinut în deschiderea Conferinţei AIPAC.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reconfirmat interesul României pentru consolidarea şi aprofundarea relaţiilor cu Statul Israel în domeniile cooperării strategice, securităţii cibernetice şi energetice, medicinei, cercetării şi inovării.

Citește și: Surpriză de proporții pe lista PSD pentru europarlamentare! Vedeta care i-a luat fața soțului Olguței Vasilescu, Claudiu Manda

"De asemenea, cei doi premieri şi-au exprimat satisfacţia pentru avansarea negocierilor în vederea încheierii Parteneriatului România-Israel în domeniul noilor tehnologii, de manieră să stimuleze interesul reciproc al comunităţilor de afaceri din cele două ţări, astfel încât să fie fructificate potenţialele economice bilaterale. A fost subliniată, de asemenea, importanţa consolidării relaţiilor în domenii precum sănătate, turism şi educaţie", se arată în comunicat.

În continuare, au fost discutate posibilele modalităţi de cooperare dintre România şi Israel, inclusiv din perspectiva deţinerii de către ţara noastră a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Citește și: Răsturnare de situație după declarația Vioricăi Dăncilă! Decizie radicală! Trebuia să înceapă azi

Totodată, cei doi premieri au avut un schimb de opinii cu privire la aspecte legate de situaţia internaţională actuală, mai relatează sursa citată.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.