Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră în Brazilia: O jurnalistă de culoare a prezentat week-endul acesta știrile la postul național de televiziune

outerboundaries.weebly.com
brazilia

Maria Júlia Coutinho a devenit prima ziaristă de culoare care a prezentat în acest weekend ştirile la postul naţional Globo, considerat cel mai influent din Brazilia şi cu aproape 50 de ani de existenţa, relatează EFE, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Atac de ultim moment al lui Traian Băsescu la adresa lui Mihai Gâdea și Mircea Badea: ‘Rupeți-vă în direct hainele de pe voi’

Evenimentul, aplaudat de mulţi într-o ţară în care peste jumătate din populaţie este neagră, scoate în evidenţă dificultăţile cu care se confruntă femeile de culoare pentru a se evidenţia în profesiile lor.

Maria Júlia Coutinho, cunoscută în mediul jurnalistic sub numele de 'Majú', a început să lucreze la Globo în 2007 ca reporter iar în 2013 şi-a asumat provocarea de a prezenta buletinul meteo, la emisiunile de ştiri ale acestui post de televiziune, unde a atras atenţia prin spontaneitatea şi limbajul său informal.

După ce a fost o perioadă imaginea vremii, în acest weekend ea a ajuns să prezinte în sfârşit emisiunea informativă. 'Majú' este una dintre cele şapte jurnaliste de culoare într-o ţară unde peste 50 % din populaţie este neagră sau mulatră.

În Brazilia, femeile de culoare muncesc mai mult şi sunt plătite mai puţin, iar oportunităţile lor pe piaţa muncii sunt limitate, potrivit unui studiu publicat anul trecut de institutul de sondaj Ipea. Potrivit acestui studiu, salariul lunar al unei femei de culoare este în medie cu aproape 500 de dolari mai mic, decât al celui unui bărbat alb.

Un alt studiu publicat de Ipea arată că în 2016 rata asasinatelor în rândul femeilor de culoare a fost de 5,3 la 100.000 de locuitori, o rată cu 73 % mai mare decât cea a femeilor albe cu o rată a omuciderilor de 3,1 la fiecare 100.000 de locuitori.

În zece ani rata asasinatelor femeilor negre a crescut cu 15,4 %, în timp ce în rândul femeilor albe a scăzut cu 8 %, potrivit acestui studiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.