Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră în București: Copacii din Sectorul 4 sunt consultați cu tomograful

R3media.ro
parc

Copacii din Sectorul 4 al Capitalei sunt scanați cu ajutorul unui tomograf. Este o premieră pentru București care îi ajută pe reprezentanții Primăriei să afle care sunt copacii bolnavi.

Angajații Primăriei Sectorului 4 vor scana copacii de pe domeniul public și ulterior vor realiza o bază de date, potrivit mediafax.ro.

„Tomograful pentru copaci, o nouă soluție smart pe care comunitatea noastră o implementează. De acum înainte, arborii din sectorul nostru vor fi consultați, iar în urma diagnosticului pus de specialiști vom ști exact ce măsuri să luăm. Suntem singura autoritate locală din București care deține acest aparat de ultimă generație. Cu ajutorul lui vom reuși să scanăm arborii din sectorul 4, pentru a-i identifica pe cei care sunt bolnavi și care s-ar putea prăbuși. Totodată, vom crea, în acest fel, o bază de date actualizată cu situația copacilor de pe domeniul public”, a explicat primarul Daniel Băluță.

Dispozitivul a fost deja folosit în Sectorul 4, iar rezultatele obținute vor fi folosite pentru eliberarea viitoarele avize de toaletare sau de defrișare. Procedura durează câteva minute și la final aparatul oferă numeroase informații despre copacul scanat.

„Durează câteva minute până când aparatul este conectat și cu ajutorul sunetelor, tomograful sonic afișează problemele trunchiului. Acesta furnizează informații despre starea de sănătate a fiecărui copac și evidențiază, după caz, lemn sănătos, lemn putred sau cavități și crăpături”, a adăugat primarul Băluță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.