Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră în judo-ul olimpic la Tokyo 2020

European Judo Union
judo

Federaţia Internaţională de Judo a inregistrat un mare succes la nivelul miscarii olimpice internationale, reusind prin decizia Comitetului Olimpic International ca, începând cu ediţia Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din 2020, judoul sa poata organiza întrecerea pe echipe mixte , avand astfel sansa unor noi medalii olimpice!

Echipele vor fi formate din cate 6 sportivi per tara: 3 fete la categoriile 57 kg, 70 kg, si +70 kg) şi 3 băieţi, (la categoriile 73 kg, 90 kg, şi +90 kg). Un minimum de 12 echipe este aşteptat să ia parte la acest format spectaculos de intrecere, iar Federaţia Româna de Judo îşi exprimă la randul sau decizia de a participa la competitia pe echipe. Conditia de participare este ca fiecare echipă sa fie formată din sportivi care s-au calificat în întrecerea de la individual, luându-se în considerare punctele lor din clasamentul mondial de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al Federaţiei Internaţionale de Judo, preşedintele IJF Marius Vizer anunţa că “este un vis devenit realitate pentru familia judoului şi faptul că va debuta la Tokyo, patria mamă a sportului nostru, face cu atat mai specială aceasta competitie intre tari. Cred că întrecerea pe echipe mixte de la Jocurile Olimpice va contribui puternic la popularitatea Mişcării Olimpice şi la valorile Jocurilor Olimpice.”

Formatul cu echipe mixte a fost propus iniţial şi s-a disputat cu succes la primele două ediţii ale Jocurilor Olimpice pentru tineret care au avut loc în Singapore şi în Nanjing.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.