Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră în justiția din Marea Britanie: Sentinţele instanţelor penale vor fi televizate

mirror.co.uk
instanta

Condamnarea unui tânăr acuzat de crimă la închisoare pe viaţă a fost filmată de camerele de televiziune, joi, într-un tribunal din Londra, reprezentând o premieră pentru o instanţă penală din Marea Britanie. Aceasta va deveni o procedură permanentă, cu scopul de a îmbunătăţi ”transparenţa”, relatează AFP.

”Deschiderea sălii de judecată pentru camerele de filmat în vederea înregistrării condamnării unora dintre cei mai mari infractori ai ţării va îmbunătăţi transparenţa şi va construi încrederea în sistemul de justiţie”, a declarat ministrul Justiţiei Dominic Raab, pe Twitter.

”Publicul va putea acum să vadă cum se face dreptate, ceea ce îl va ajuta să înţeleagă mai bine deciziile complexe pe care le iau judecătorii”, a adăugat el.

Această schimbare vine după o modificare a legii în 2020. Implementarea ei a fost amânată de pandemia de coronavirus.

”Televiziunea, inclusiv Sky News, face campanie de peste un deceniu pentru această procedură”, a declarat John Ryley, şeful televiziunii Sky News.

Directorul interimar al BBC News Jonathan Munro a salutat ”momentul crucial pentru transparenţă în sistemul de justiţie”.

Ben Oliver, în vârstă de 25 de ani, a fost condamnat de către Tribunalul Penal din Old Bailey la închisoare pe viaţă, cu o pedeapsă minimă de 10 ani şi opt luni, pentru că l-a înjunghiat pe bunicul său, în vârstă de 74 de ani, până la moarte.

Instanţa situată în centrul capitalei anchetează cazuri penale precum crime şi atacuri teroriste. Dacă vor fi autorizate camerele, doar judecătorul va fi filmat pentru a proteja intimitatea victimelor, a martorilor şi a juraţilor. Imaginile vor fi difuzate cu zece secunde întârziere pentru a evita orice încălcare a restricţiilor sau erori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.