Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră în Parlament! Moment de RECULEGERE pentru cei care și-au pierdut viața din cauza noului coronavirus. Ludovic Orban: 'Guvernul face tot ce este posibil'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Ludovic Orban Parlament

Premierul României, Ludovic Orban, le-a cerut parlamentarilor să țină un moment de reculegere pentru cei care și-au pierdut viața din cauza noului coronavirus. Astfel că toți parlamentarii s-au ridicat în picioare și pentru câteva secunde a fost un moment de liniște totală.

„Alegerile reprezintă un proces fundamental pentru democrație. Deja ați prelungit mandatele aleșilor locali. Cât timp pot să rămână?! Inclusiv pentru combaterea pandemiei trebuie oameni legitimi. Închei prin a vă spune că Guvernul face tot ce este posibil legal și omenește pentru a opri răspândirea virulsului, pentru a începe școala și a asigura alegeri libere. De asemenea, pentru a reduce riscul ca românii să se infecteze. V-aș ruga să reflectați că s-a vorbit de morți. Eu vă propun să ținem un moment de regulegere pentru cei care și-au pierdut viața din cauza coronavirusului”, a declarat Ludovic Orban în Parlamentul României.

Până astăzi, 2807 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 11.08.2020 (10:00) – 12.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 43 de decese (25 bărbați și 18 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Bacău, Bihor, Brașov, Buzău, Caraș – Severin, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Prahova, Timiș, Vâlcea și Vrancea.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 15 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 16 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 6 decese la categoria de peste 80 de ani.

42 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate până în prezent comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.381 Dintre acestea, 485 sunt internate la ATI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.