Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră în războiul din Ucraina: Pentagonul confirmă trimiterea unui nou tip de rachete de mare viteză pentru forțele de la Kiev

pravda.ru
rachete Calibre

Pentagonul a anunțat că Statele Unite au trimis rachete anti-radar pentru avioane ucrainene informează CNN. Colin Kahl, subsecretarul american al apărării pentru afaceri politice, a declarat că SUA au trimis "un număr" de rachete anti-radar Ucrainei. El nu a precizat câte rachete au furnizat SUA sau când anume au fost trimise. De asemenea, Kahl nu a spus în mod explicit ce tip de rachete anti-radar au fost trimise.

Potrivit lui Kal, acest lucru face parte din pachetele de ajutor. „Facem multe pentru a ne asigura că, pe termen scurt, forțele aeriene existente ale Ucrainei rămân în aer și sunt mai pregătite pentru luptă", a declarat Kahl.

Este pentru prima dată când Pentagonul a recunoscut trimiterea rachetelor în Ucraina, care ar putea fi folosite pentru a distruge sistemele radar rusești.

Un purtător de cuvânt al Departamentului Apărării a declarat pentru CNN că este vorba despre o rachetă de mare viteză AGM-88 (HARM).

Ce sunt rachetele AGM-88 (HARM)?

Potrivit Forțelor Aeriene ale SUA, rachetele Harm fabricate de Raytheon au o rază de acțiune de peste 48 de kilometri. Astfel, este una dintre cele mai longevive arme pe care Statele Unite le-au furnizat Ucrainei.

Rachetele ar putea fi folosite pentru a învinge sistemele radar antiaeriene rusești, cum ar fi S-400.

Din cauza acestor sisteme, este dificil pentru Forțele Aeriene Ucrainene să opereze în zone mari din spațiul aerian ucrainean.

Rachetele ar putea viza, de asemenea, radare rusești anti-baterie, pe care armata rusă le folosește pentru a viza artileria ucraineană.

Vezi și: Americanii pregătesc o lovitură decisivă pentru soldații lui Putin: racheta PrSM distruge ținte la o distanță de 650 de kilometri .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.