Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră în relaţiile diplomatice dintre SUA şi Somalia

ambasada sua

Statele Unite ale Americii au numit un ambasador în Somalia, o premiera pentru Washington de peste un sfert de secol în aceasta tara care se lupta pentru a se redresa dupa zeci de ani de conflict, a anuntat marti diplomatia americana, relateaza AFP.

Presedintele Barack Obama a numit-o pe 'Katherine S. Dhanani în calitate de prim ambasador al Statelor Unite în Somalia din 1991', o 'numire istorica' care însa trebuie confirmata de Senatul american, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat al SUA.

Washingtonul nu va deschide imediat o ambasada la Mogadiscio, iar Katherine S. Dhanani va conduce reprezentanta Statelor Unite în Somalia de la Ambasada americana din Nairobi în Kenya, a precizat Ministerul de Externe american.

'Dorim sa ne extindem prezenta diplomatica în Somalia si chiar sa deschidem o ambasada la Mogadiscio daca situatia securitatii ne va permite acest lucru', a facut cunoscut Departamentul de Stat.

Decizia de a numi un ambasador, care a fost anuntata în luna iunie anul trecut, este un semn 'al aprofundarii relatiilor dintre Statele Unite si Somalia' si a 'progresului poporului somalez de a iesi din zeci de ani de conflict', a dezvaluit Washingtonul, cerând 'mai multe eforturi pentru ca Somalia sa-si încheie tranzitia catre o natiune democratica, prospera si în pace'.

AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.