Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră în relațiile Israelului cu lumea arabă - Un trust de presă israelian deschide un sediu permanent la Dubai

blacknews.ro
Israel și EAU acord

Postul internaţional de informaţii i24news a anunţat luni o serie de acorduri cu Emiratele Arabe Unite între care înfiinţarea unui sediu permanent la Dubai, o premieră pentru un trust din Israel, scrie AFP, potrivit Agerpres.

În decembrie, în urma normalizării relaţiilor dintre Israel şi Emiratele Arabe Unite, i24news şi conglomeratul Abu Dhabi Media s-au înţeles asupra unui "schimb" de conţinuturi între redacţiile cu sedii în cele două ţări.

Luni, canalul i24news, proprietate a miliardarului Patrick Drahi, a anunţat înfiinţarea unui sediu permanent la Media City din Dubai, după ce a obţinut licenţele de difuzare de la doi mari operatori telecom din Emirate, Etisalat şi DU.

"La nivel simbolic, acest lucru arată că i24news este perceput (...) drept o platformă şi canal al "acordurilor lui Abraham" (nume dat acordurilor de normalizare dintre Israel şi Emiratele Arabe Unite, n.r.)", a declarat pentru AFP Frank Melloul, PDG al i24news.

"Acest lucru dovedeşte şi cum i24news a reuşit să se impună într-un timp record drept un actor major mediatic în regiune", a estimat el.

Părţile au de asemenea intenţia de a pune pe picioare "fibra păcii", o linie de fibră optică care leagă Golful de Israel prin Iordania cu scopul, între altele, de a conecta studiourile media din Emirate de cele ale postului la Tel Aviv, a adăugat Melloul.

i24news, care este difuzat în franceză, engleză şi arabă, va schimba conţinuturi cu editorul cotidianului anglofon Gulf News şi cu Ministerul emiratez al Turismului, care va promova Monarhia Golfului în reclamele televizate.

Cu această ocazie, postul cu sediul la Jaffa, pe coasta israeliană, a prezentat noul slogan: "Inima noului Orient Mijlociu bate pe i24news".

Într-un comunicat, directoarea biroului media al Emiratului Dubai, Mona al-Marri, a vorbit despre "stabilirea cooperării între sectoarele mass-media din Emiratele Arabe Unite şi Israel".

Directorul Media City, zonă liberă în care sunt concentrate multe mass-media din Dubai, Majed Al Suwaidi, a salutat "deschiderea unui birou al i24news".

Anunţul acestor acorduri vine la câteva săptămâni după ultimul război din Gaza, din 10 până în 21 mai, care a reprezentat relatări ample din enclava palestiniană pe canalul Al-Jazeera, cu sediul în Qatar, emirat criticat până în prezent pentru acordurile de normalizare dintre Statul evreu şi ţările arabe (Emirate, Bahrain, Sudan, Maroc).

De la normalizarea relaţiilor dintre Emiratele Arabe Unite şi Israel, în septembrie, cele două ţări au stabilit linii aeriene directe, au numit ambasadori şi au multiplicat vizitele delegaţiilor comerciale.

Palestinienii au denunţat acordurile de normalizare, calificate drept "trădare", rezoluţia conflictului israeliano-palestinian fiind considerată până acum drept o condiţie sine qua non pentru orice normalizare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.