Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră în România - Deţinuţi minori vor rejudeca un proces penal al unor colegi, la Curtea de Apel

tribunal-1

Pentru prima dată în România, un grup de tineri deţinuţi în Centrul Educativ Buziaş "vor rejudeca" la Curtea de Apel Timişoara, luni, un proces penal simulat în care au fost inculpaţi colegi de-ai lor.

În sala 282 a Curţii de Apel Timişoara, 11 infractori juvenili vor rejudeca un proces penal în urma căruia unii dintre colegii lor şi-au aflat pedepsele care au condus la trimiterea acestora în Centrul Educativ Buziaş.

Această nouă premieră naţională consemnată la Curtea de Apel Timişoara este rodul colaborării dintre Curte şi Centrul Educativ Buziaş, proiectul fiind propus şi coordonat de judecător Daniela Calai, din partea Curţii de Apel Timişoara, respectiv de Marioara Bîlba, inspector principal şi Marina Simonetti, comisar din cadrul Centrului Educativ Buziaş, arată un comunicat al Curţii de Apel Timişoara, remis, vineri, AGERPRES.

Procesul va fi public, iar din audienţă vor face parte elevi ai Colegiului Tehnic "Emanuil Ungureanu" din Timişoara, coordonaţi de profesor Delia Putnoki, precum şi jurnalişti acreditaţi pe lângă Curtea de Apel Timişoara, care sunt aşteptaţi la sala de judecată, în condiţiile în care tinerii şi-au dat acceptul să fie filmaţi şi eventual, intervievaţi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.