Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PREMIERĂ în România în construcția de poduri. Autostrăzile care se construiesc în România vor beneficia de tehnologie de ultimă oră (FOTO-VIDEO)

RETTER Projectmanagement
pod

Presiunea publică pentru construcția autostrăzilor este din ce în ce mai mare. De la alegeri la alegeri românii ridică tot mai tare problema infrastructurii rutiere. În acest context e de salutat faptul că tehnologiile cele mai noi sunt introduse de companiile care câștigă licitațiile pentru loturile de autostradă.

Este o evidență faptul că lucrările făcute de unii constructori lasă mult de dorit și de aici și ruperea contractelor anunțate de Ministerul Transporturilor și compania națională de drumuri - CNAIR. Sunt însă și firme românești și străine care își văd de treabă și care execută lucrări la cele mai înalte standarde și cu ultimele tehnologii.

E și cazul Retter Project Management patronată de Guido Retter, sas de origine, specializată în ridicarea de structuri. Este una din cele mai mari și puternice firme de acest tip din România și nu numai. În premieră pentru țara noastră, pe Autostrada Sebeș-Turda, lotul 2, la supratraversarea DJ 142 L de la Sâncrai, au fost ridicate și montate primele grinzi prefabricate în soluție compusă (din punct de vedere tehnic e vorba de soluția VFT-WIB). Practic soluțiile clasice - grinzi de beton pretensionate și tablier compus oțel-beton, au fost înlocuite cu grinzi prefabricate cu armătură externă rigidă VFT-WIB - noile soluții au fost proiectate cu deschideri de 41 de metri.

În fapt este vorba de dezvoltarea de soluții eficiente pentru poduri bazate pe modularitate cu o execuție simplă, facilă și rapidă. Totul dezvoltat de Retter Project Management în colaborare cu Grupul de firme SSF-RO Timișoara și SSF Ingenieure AG Munchen.

”Benchmark tehnologic in lume - Grinda de 40m redusa de la 90 t la 63 t. Vom avea multe vizite de experți și universități străine din Europa în șantier”, a declarat Josef Reisenbauer - COO în cadrul societății RETTER Projectmanagement.

content-image

Soluția aplicată se poate observa și din filmările aeriene făcute pe acest lot de autostradă:

În lipsa unor soluții tehnice certificate și de calitate se pot întâmpla accidente ca cel întâmplat ieri pe șantierul aceleiași autostrăzi - soluție tehnică precară și lipsa oricăror mijloace de protecție a muncii. Doar un mare noroc a făcut să nu avem a face cu o mare tragedie - CITEȘTE AICI DESPRE INCIDENTUL GRAV/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.