Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PREMIERĂ în România: Județul în care prefectura INTERZICE coșurile de mână și impune un număr limitat de persoane în magazine

retailgazette.co.uk
supermarket-mancare

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a stabilit vineri mai multe reguli pentru limitarea aglomerației în magazinele din județ. Astfel, autoritățile au impus un număr limitat de persoane aflate concomitent în magazin și au decis să se renunțe la coșurile de mână, anunță MEDIAFAX.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a decis vineri aplicarea unor măsuri suplimentare în magazine, supermarketuri și hypermarketuri, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Măsurile care sunt menite să limiteze aglomerația din magazine se vor aplica începând de luni și vor fi valabile 14 zile în toate localitățile din Argeș.

Citește și: Fost ministru al Muncii: ‘Orbane, mai avem voie să votăm?’

Principala decizie a autorităților argeșene vizează limitarea numărului de persoane aflate în interiorul magazinelor.

„Se limitează numărul de persoane în incinta magazinelor de tip discount și de proximitate, în supermarketuri și hypermarketuri astfel încât să se asigure, în medie, 8 mp/persoană, prin raportare la maximum 30% din suprafața liberă a spațiului comercial (adică suprafață utilizabilă de către clienți și neacoperită de rafturi, vitrine sau alte elemente de mobilier), precum și o distanță minimă de 2 metri între persoane în zona caselor de marcat”, scrie în decizia CJSU Argeș.

De asemenea, autoritățile au decis să nu se mai utilizeze coșurile de mână.

„Acolo unde sunt disponibile cărucioare și/sau coșuri de cumpărături cu roți, se va renunța la utilizarea coșurilor de mână. În același timp, numărul cărucioarelor/coșurilor cu roți disponibile clienților va fi limitat, astfel încât să se asigure, în medie, 8 mp/persoană prin raportare la maximum 30% din suprafața liberă a spațiului comercial și o distanță minimă de 2 metri între persoane în zona caselor de marcat”, au mai stabilit membrii CJSU Argeș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.