Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră în România: Un echipament modern care depistează celulele canceroase a fost instalat la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați

www.asianscientist.com
Celula canceroasa

Un aparat unic în România a fost instalat la un spital din Galați. Este vorba despre un tomograf în coerență optică care depistează celulele canceroase printr-o procedură non-invazivă, conform Mediafax.

Potrivit autorităților gălățene, Spitalul de Boli Infecțioase din Galați este singura unitate medicală din țară unde cancerul de piele, bolile inflamatorii, imunologice și degenerative pot fi depistate cu ajutorul unui tomograf în coerență optică.

Echipamentul folosește o tehnică medicală din domeniul oftalmologiei, adaptată pentru depistarea celulelor canceroase de către medicii dermatologi printr-o procedură non-invazivă.

Aparatul a costat 740.000 de lei și a fost cumpărat de Consiliul Județean Galați cu fonduri europene.

„Acest nou tomograf de la Spitalul de Boli Infecțioase este un echipament medical de ultimă generație pe care îl au în dotare puține centre din Europa. Folosește un procedeu medical nou în domeniul dermatologiei, prin care se poate depista cancerul de piele în stadiu incipient cu ajutorul luminii, fără a mai fi nevoie de intervenții chirurgicale pentru a determina prezența celulelor canceroase la nivelul epidermei. De asemenea, cu acest echipament medical ultraperformant se poate monitoriza și eficiența tratamentului”, a anunțat Costel Fotea, președintele Cosiliului Județean Galați.

Recent, la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați a fost înființat un centru de excelență în domeniul dermatologiei care are în dotare mai multe echipamente medicale de ultimă generație.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.