Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră în SUA: Prima femeie de culoare de pe o bancnotă americană

Americanii vor avea prima femeie de culoare pe o bancnotă. Harriet Tubman (1822-1913) îl va înlocui pe preşedintele Andrew Jackson pe bancnota de 20 de dolari.

Andrew Jackson, un fost preşedinte american, stăpân de sclavi, va fi înlocuit pe bancnota de 20 de dolari cu o femeie de culoare, care i-a eliberat pe sclavi, Harriet Tubman, militantă pentru abolirea sclaviei, potrivit Wall Street Journal, citat de RFI.

Decizia a fost anunţată de Trezoreria Americană, care a renunţat la ideea de a-l înlocui pe Alexander Hamilton de pe bancnota de zece dolari, sub presiunea opiniei publice.

În iunie 2015, Trezoreria şi-a anunţat intenţia de a înlocui portretul lui Hamilton cu cel al unei femei, al cărei nume nu fusese încă stabilit. Proiectul i-a nemulţumit însă pe admiratorii părintelui fondator al Constituţiei, care au pledat mai degrabă pentru înlocuirea efigiei lui Andrew Jackson, al şaptelea preşedinte american, mult mai puţin popular, de pe bancnota de 20 de dolari.

Noua bancnotă nu va fi tipărită înainte de anul 2030.

Şi alte femei au figurat în trecut pe bancnote americane, printre care Martha Washington, soţia fostului președinte american, George Washington.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.