Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră în transportul public din Oradea: primul autobuz hibrid va circula pe traseele din oraș

autobuz hibrid

Premieră în transportul public din Oradea. Un autobuz hibrid a ajuns în oraș și va fi folosit pe traseele urbane. Este vorba despre primul autobuz dintr-un lot de 15 mașini care a fost achiziționat cu fonduri europene, anunță MEDIAFAX.

Autobuzele de tipul hibrid au fost achiziționate de Primăria Oradea prin proiectul transfrontalier „Îmbunătățirea serviciului de transport public la nivelul polilor urbani transfrontalieri Oradea și Debrecen”. Este vorba despre un lot de 16 mașini care vor fi livrate pe parcurusul anului viitor. Primul autobuz a ajuns deja la Oradea și după îndeplinirea formalităților necesare va fi introdus pe traseele de transport public.

Klaus Iohannis continuă campania: întâlnire cu Nicușor Dan și vizită la pompieri

Potrivit autorităților locale, autobuzele hibrid îndeplinesc cele mai stricte standarde de poluare, respectiv Euro VI. Mașinile dispun de sisteme de informare, sunt prevăzute cu camere de supraveghere pentru siguranța călătorilor și includ un sistem de monitorizare a numărului de pasageri. De asemenea, autobuzele au un cost scăzut de operare și un consum redus de combustibil.

Prin același proiect transfrontalier au fost achiziționate și alte șase autobuze noi Euro 6. La final, circa 50% dintre autobuzele transportatorului public din Oradea vor fi noi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.