Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PREMIERĂ ISTORICĂ în fotbalul spaniol: FC Barcelona nu se prezintă la meciul cu Las Palmas, pierde la masa verde / UPDATE

www.agerpres.ro
FC Barcelona

UPDATE

FC Barcelona a anunţat, duminică, pe site-ul oficial, că meciul cu Las Palmas, despre care presa spaniolă a scris că a fost amânat, va avea loc, însă cu porţile închise.

“FC Barcelona condamnă acţiunile care au avut loc astăzi în multe localităţi din Catalonia pentru împiedicarea exercitării dreptului democratic şi libera exprimare a cetăţenilor. Având în vedere caracterul excepţional al celor întâmplate, Consiliul Director a decis ca meciul de astăzi cu Las Palmas să se dispute cu porţile închise, după ce Liga Spaniolă de Fotbal a refuzat să îl amâne”, se arată în comunicatul grupării catalane.

Citește și: Pregătiri intense: Ce vor să achiziționeze parlamentarii pentru Adunarea Parlamentară NATO

Iniţial, presa spaniolă a scris că partida programată la ora 17.15 a fost amânată din cauza referendumului din Catalonia.

Clubul Las Palmas a anunţat că va juca pe Camp Nou cu ecusoane reprezentând drapelul spaniol pe tricouri.

UPDATE Responsabilii lui FC Barcelona au luat unilateral această decizie, după ce Federația spaniolă de fotbal nu a aprobat cerea de amânare a partidei, ca urmare a situației generate de referendumul pentru independența Cataloniei.

Citește și: Sume colosale! Cum și ce profit a scos Țânțăreanu din Paradisul de la Corbeanca

Premieră istorică nedorită în fotbalul spaniol! FC Barcelona a anunțat că nu se prezintă la meciul cu Las Palmas. Marca scrie că jucătorii Barcelonei vor să joace contra celor de la Las Palmas și că decizia ca meciul să nu se joace aparține conducerii clubului catalan. Federația și Liga nu au anunțat că partida nu se joacă.

Totuși, meciul ar putea să joace cu porțile închise. Însă, dacă nu se prezintă la meci, pentru Barcelona ar urma ca Federația să decidă pierderea la masa verde a celor 3 puncte.

Citește și: Veste proastă pentru bucureșteni! Ce au decis companiile de taximetrie și de ce sunt furioase pe UBER

Însă, sunt și informații conform cărora partida FC Barcelona - Las Palmas, programată astăzi, de la ora 17.15, a fost amânată din cauza referendumului din Catalonia, iar măsura a fost luată deoarece forţele de ordine nu ar fi putut asigura securitatea la această partidă.

Oficiali de la FC Barcelona cerusă deja ligii spaniole amânarea meciului cu Las Palmas, scrie news.ro.

Citește și: Să fie strategia CÂȘTIGĂTOARE? În lupta cu KFC și McDonald’s, apelează la agricultori români!

Clubul Las Palmas a anunţat că va juca duminică, pe Camp Nou, cu ecusoane reprezentând drapelul spaniol pe tricouri.

Referendumul pentru independenţa Cataloniei a fost declarat ilegal de Guvernul central de la Madrid, care afirmă că, în conformitate cu prevederile Constituţiei, statul are caracter indivizibil şi a trimis mii de poliţişti în Catalonia pentru a împiedica votul, închizând secţiile de vot şi confiscând urne şi buletine de vot.

Citește și: Regina Elisabeta bea doar soiuri de vin românesc! Care este și cât costă o sticlă din vinul ei preferat

Votul la referendum a început la ora locală 9.00 şi ar fi urmat să se desfăşoare în 2.300 de secţii de votare, însă autorităţile centrale au anunţat sâmbătă că au închis mai mult de jumătate dintre acestea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.