Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PREMIERĂ la Cotroceni: protestatarii cer DEMISIA lui Klaus Iohannis/ UPDATE: reacția președintelui

Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis se prăbușește în încrederea publică și acum are parte de un protest în care, în premieră de când s-a instalat la Cotroceni, oamenii îi cer demisia din funcția de președinte.

Citește și: Protest de amploare în Capitală: Mii de oameni la Guvern şi la Cotroceni

Mii de sindicaliști din toată țara, membri ai Federațiilor sindicale din Învățământ, alături de elevi și părinți, se află la Palatul Cotroceni, protestul fiind generat de eșuarea negocierilor cu Guvernul României referitoare la salarizarea din învățământ.

Protestatarii au schimbat lozincile și în fața Cotroceniului au început să strige: ”Demisia! Demisia”, un mesaj adresa președintelui Klaus Iohannis.

Protestatarii prezenți la marșul de protest au afișat pancarte pe care scrie: "Vrem să fim tratați corect, cu cinste și cu respect!","Afară, afară cu politica din școală", "Fără educație moare orice nație", "Muncă decentă, salarii indecente", "Guvernul a decis: învățământul va fi ucis". De asemenea, protestatarii fluieră din vuvuzele și scandează: "Demisia" și "Unitate".

În seara de Înviere, un bărbat și o femeie au cerut demisia președintelui Klaus Iohannis și s-au ales cu amenzi drastice din partea autorităților.

Citește și: NECAZURI pentru bărbatul care i-a cerut DEMISIA lui Klaus Iohannis

Citește și: INCIDENT la Patriarhie. I s-a strigat DEMISIA lui Iohannis/ VIDEO

UPDATE: președintele Klaus Iohannis a primit la Cotroceni o delegație a protestatarilor.

”O delegaţie a sindicatelor din educație, împreună cu reprezentantul Consiliului Național al Elevilor, a fost primită miercuri, 1 iunie a.c., la Palatul Cotroceni, de către doamna Ligia Deca, Consilier de Stat – Departamentul Educație și Cercetare, şi de către domnul Gabriel Cristian Pişcociu, Consilier de Stat – Departamentul Relaţii cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă, Compartimentul Probleme Cetăţeneşti.

Dialogul a fost unul deschis, reconfirmând importanța unor soluții sustenabile pe termen lung, care să confere stabilitate și încredere. Reprezentanții personalului din sistemul de învățământ și-au prezentat atât revendicările, cât și propunerile lor pentru soluționarea acestora.

În cadrul întâlnirii, reprezentanții Administrației Prezidențiale au reiterat totodată importanța pe care Președintele României, domnul Klaus Iohannis, o acordă sistemului de învățământ, prin iniţierea proiectului naţional „România Educată”. Lansat în luna februarie a acestui an, demersul îşi propune elaborarea unei viziuni şi a unei strategii pentru educaţie la orizontul anului 2030, care să aibă ca prioritate susţinerea şi redarea prestigiului carierei didactice şi de cercetare”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.