Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră la Premiile Oscar: 'echipă de criză' pentru ceremonie, după incidentul dintre Will Smith și Chris Rock

www.reuters.com
will smith

O „echipă de criză" va fi introdusă la ediţia din acest an a premiilor Oscar, pentru a gestiona orice incident în timp real, ca răspuns la palma dată de Will Smith lui Chris Rock în timpul ceremoniei din 2022.

Directorul executiv al Academiei, Bill Kramer, a declarat pentru revista Time că noua unitate a "rulat multe scenarii" în speranța că vor fi "pregătiți pentru orice".

"Din cauza anului trecut, ne-am deschis mintea la multe lucruri care se pot întâmpla la Oscaruri", a spus el, scrie Mediafax.

Echipa este acum mai rapidă în a reacționa, a mai spus el, potrivit BBC.

Președintele Academiei, Janet Yang, a declarat anterior că răspunsul la altercația lui Smith cu Rock nu a fost suficient de rapid. Atunci, Will Smith i-a dat o palmă lui Chris Rock, în timpul galei Premiilor Oscar, pentru o glumă la adresa soției. Rock a ironizat tunsoarea Jadei Smith, cu toate că ea a fost nevoită să se tundă la zero din cauză că suferă de alopecie, o boală care duce la rărirea extremă a părului și la pierderea acestuia.

În ciuda incidentului, Will Smith a rămas la ceremonie și a ridicat ulterior premiul Oscar pentru cel mai bun actor pentru interpretarea sa în King Richard.

Deși Smith a demisionat ulterior din Academie, a fost nevoie de mai multe zile pentru ca organizația să ia o decizie. În cele din urmă, i s-a interzis accesul la gala premiilor Oscar și la alte evenimente ale Academiei timp de 10 ani.

Kramer a declarat că noua echipă se va putea grupa "foarte repede" pentru a răspunde chiar în seara spectacolului.

"Să sperăm că nu se va întâmpla ceva și că nu va trebui să folosim niciodată aceste planuri, dar avem deja cadrele în vigoare pe care le putem modifica".

Echipa de criză a fost deja mobilizată, în urma nominalizării surprinzătoare a actriței britanice Andrea Riseborough la categoria cea mai bună actriță, luna trecută. Filmul „To Leslie” a fost un „outsider” în cursa pentru Oscaruri, dar a obținut o nominalizare după ce a fost susținută de vedete precum Gwyneth Paltrow, Courteney Cox, Jennifer Aniston și Edward Norton. Nominalizarea care a luat prin surprindere industria a venit după o campanie pentru Riseborough despre care multe personalități din industria cinematografică au atras atenția că a încălcat regulile de lobby stabilite de Academie. Ulterior, directorul general al Academiei, Bill Kramer, a declarat că organizația „a stabilit că activitatea în cauză nu se ridică la nivelul la care nominalizarea ar trebui să fie anulată”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.