Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră la Târgu-Mureș: primii doi pacienţi, internaţi în unitatea suport Covid amenajată în sala polivalentă din campusul Universităţii de Medicină

The Local Italy
spital coronavirus

Primii doi pacienţi au fost internaţi în unitatea suport Covid amenajată în sala polivalentă din campusul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie "George Emil Palade" Târgu Mureş. Starea pacienţilor este critică. Prefectura Mureş anunţă că sunt deja disponibile 10 locuri de Terapie Intensivă, alte 10 urmând a fi funcţionale până la finalul săptămânii, relatează News.ro.

Citește și: Aproape de o tragedie: doi copii în vârstă de 11 și 13 ani au plecat de acasă, după ce s-au certat cu tatăl lor; 140 de oameni i-au căutat

”În Unitatea de Suport Medical Covid-19, amenajată în Sala polivalentă din campusul Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie "George Emil Palade" Târgu Mureş, au fost internaţi primii doi pacienţi infectaţi cu coronavirus, aceştia având o stare critică. Decizia ca în unitatea din judeţul Mureş să fie internaţi pacienţi cu simptomatologie severă a fost luată în urma discuţiilor dintre reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă conduşi de secretarul de stat, dr. Raed Arafat, prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel şi reprezentanţii instituţiilor medicale direct implicate în activitatea acestei unităţi medicale”, au transmis, marţi, Prefectura Mureş.

Sursa citată a precizat că primele 10 locuri dotate cu aparate de ventilare mecanică pentru pacienţii în stare critică au fost operaţionalizate în cursul zilei de luni, următoarele 10 urmând să fie pregătite până la finalul acestei săptămâni.

De asemenea, în unitatea medicală din judeţul Mureş vor fi disponibile alte 30 de locuri pentru pacienţii cu o simptomatologie moderată.

“Având de vedere presiunea imensă pusă pe secţiile ATI la nivel naţional, judeţul Mureş s-a alăturat luptei din linia 1 cu Unitatea de Suport Medical pregătită tocmai pentru un astfel de scenariu. În primă fază, au fost operaţionalizate un număr de 10 paturi, urmând ca până la finalul acestei săptămâni să dublăm capacitatea. A fost un efort constant şi susţinut, însă vreau să transmit un mesaj de mulţumire şi încurajare personalului medical care intră, în prima linie, în lupta cu boala. Toate cele 140 de persoane sunt angajaţi ai spitalelor din judeţul Mureş, cărora le mulţumesc pentru ceea ce vor face astfel încât în această unitate să salvăm vieţi”, a declarat prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel.

Unitatea de Suport Medical Covid-19 Târgu Mureş a fost amenajată în urma punerii la dispoziţie a spaţiului de către Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie “G. E. Palade” din Târgu Mureş şi efortul echipei formate din reprezentanţi ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, Consiliului Judeţean Mureş, Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, Instituţiei Prefectului şi mediului privat din judeţul Mureş.

Pentru a asigura necesarul de personal medical, unităţile spitaliceşti din judeţul Mureş s-au alăturat acestui proiect.

În data de 9 mai 2020, Preşedintele României, Klaus Iohannis, alături de prim-ministrul României, Ludovic Orban şi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru au vizitat Unitatea de Suport Medical Covid-19 din Târgu Mureş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.