Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră medicală la Galați. Ministerul Sănătăţii și-a dat avizul

Facebook
medic doctor spital

La Spitalul Clinic de Urgență din Galați se fac primele operații pe inimă din istoria unității medicale. Intervențiile au loc miercuri sub coordonarea unui specialist venit de la București. În curând, în spitalul gălățean va fi amenajată o secție dedicată acestui tip de intervenții.

La Spitalul Clinic de Urgență din Galați se desfășoară miercuri primele proceduri de cardiologie intervențională. Operațiile au loc sub coordonarea șefului Departamentului de Cardiologie Intervențională de la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Lucian Calmac. Echipa operează mai mulți pacienți care reprezintă urgențe medicale.

ULTIMĂ ORĂ Hoții la care au DESCINS mascații din București sunt membri ai clanului lui Sile Pietroi

În curând, spitalul gălățean va avea o secție de cardiologie intervențională. Aceasta va costa 8,2 milioane de lei și va fi amenajată cu bani din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați. Cea mai mare parte a sumei este alocată pentru echipamentele medicale, dar vor fi cheltuieli și pentru recompartimentarea spațiului unde se va afla secția.

Ministerul Sănătăţii și-a dat avizul, iar la spitalul gălățean sunt medici specializaţi pentru astfel de intervenţii.

„Astăzi, avem o premieră. Se fac primele intervenții de acest tip la spitalul gălățean. În curând, intervențiile o să se facă foarte des. Am alocat deja banii pentru noua secție de cardiologie intervențională. Va fi un centru regional. Cu ajutorul aparatelor performante, la Galați se vor monta stenturi pacienţilor care au suferit un infarct miocardic. De asemenea, medicii vor realiza la Galaţi implanturi de stimulatoare cardiace şi vor face coronarografii”, a declarat, pentru MEDIAFAX, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Până la intervențiile de miercuri, bolnavii din Galați și Brăila erau nevoiți să meargă la centrele specializate din București și Iași.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.