Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PREMIERĂ MEDICALĂ Rusia a autorizat un medicament împotriva COVID-19 pe bază de plasmă sangvină

Linkdin
plasma umana sange recoltare

Ministerul Sănătăţii din Rusia a autorizat un medicament împotriva COVID-19 pe bază de plasmă sangvină de la cei vindecaţi de această boală, primul de acest tip înregistrat în lume, a informat joi consorţiul de stat Rostec, citat de EFE, potrivit AGERPRES.

Medicamentul, numit COVID-globulin, "a fost creat pe bază de plasmă de la pacienţii moscoviţi care au depăşit boala", notează Rostec într-un comunicat, potrivit căruia capitala rusă a donat în acest scop 2,5 tone de material biologic.

Studiile asupra COVID-globulin, realizate de grupul Natsimbio, aparţinând Rostec, au demonstrat că este "sigur, este lipsit de efecte secundare şi are capacitatea de a neutraliza virusul", se arată în comunicat.

Se aşteaptă ca, odată încheiate fazele II şi III, noul medicament anti-COVID-19 să fie folosit pentru tratarea cazurilor grave şi de gravitate medie.

Citește și: Marcel Ciolacu, ieșire-fulger: ‘Este momentul ca demnitari Voiculescu și Turcan, care au sfidat regulile impuse tuturor cetățenilor obișnuiți, să zboare din funcții!’

Certificatul de înregistrare autorizează prescrierea produsului COVID-globulin la pacienţii cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani.

Adjuncta primarului Moscovei pe probleme de dezvoltare socială, Anastasia Rakova, a declarat că fazele II şi III ale testelor clinice se vor desfăşura în spitale din capitală şi vor avea durata de şase luni.

"În cursul acestui an se preconizează procesarea a 15 tone de plasmă, ceea ce va permite să se trateze între 10.000 şi 15.000 de pacienţi", potrivit consorţiului Rostec.

Până în prezent Rusia, cu o populaţie de aproximativ 147 de milioane de locuitori, a înregistrat 4,55 de milioane de cazuri şi 99.233 de decese provocate de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.