Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră mondială: Israelul a construit o bancă subterană de sânge, rezistentă la rachete

wallpaperaccess.com
Israel

În Israel a fost inaugurată prima bancă de sânge din lume amplasată în subteran şi rezistentă la lovituri de rachete, a anunţat marţi serviciul de ambulanţă şi urgenţe Magen David Adom (MDA) printr-o purtătoare de cuvânt citată de dpa.

Ceremonia de inaugurare a clădirii aflate în oraşul Ramla, între Tel Aviv şi Ierusalim, a avut loc luni seara, dar operaţiunile oficiale vor începe mai târziu anul acesta, a precizat sursa citată.

"Primirea unei transfuzii de sânge - darul de neînlocuit al vieţii - de la cineva complet străin constituie un memento sobru că suntem o singură ţesătură vie, care respiră, a umanităţii, adăpostită acum în acest nou centru impresionant", a declarat preşedintele Israelului, Isaac Herzog, conform unui comunicat al MDA.

Centrul Naţional de Servicii Sanguine Marcus este proiectat să apere rezervele strategice de sânge ale Israelului de atacuri cu rachete, chimice şi biologice, precum şi de cutremure, arată MDA. Prima sursă de finanţare a proiectului în valoare de circa 135 de milioane de dolari a fost asociaţia Prietenii Americani ai Magen David Adom (AFMDA).

Clădirea are şase niveluri, din care trei subterane, cu ziduri groase de beton şi numeroase mecanisme de protecţie în caz de atac cu arme chimice sau biologice.

Ziarul Jerusalem Post a consemnat că noua bancă va putea stoca circa o jumătate de milion de unităţi de sânge.

Până acum, serviciile de urgenţă israeliene erau nevoite să sisteze donarea de sânge în timpul atacurilor cu rachete şi să mute rezervele în adăposturi.

Cathrerine Reed, directoarea AFMDA, a afirmat că centrul Marcus va permite MDA să salveze "nenumărate vieţi" pe timp de război sau de pace.

Agenţia dpa reaminteşte că militanţii palestinieni din Fâşia Gaza atacă frecvent Israelul cu rachete şi că Iranul este considerat o altă ameninţare pentru israelieni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.