Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră mondială: ISU Mureș, auditat de experți din străinătate

visualdefault-thumb-410-250-18

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Horea" al judeţului Mureş, general Dorin Oltean, a anunţat, joi, în cadrul prezentării raportului de evaluare a activităţii pe anul 2016, că pentru prima oară în România, în acest an instituţia pe care o conduce va auditată de experţi străini. 

"În premieră mondială, ISU Mureş va fi auditat de experţi din străinătate. Am obţinut toate aprobările necesare şi, împreună cu colegii din Marea Britanie, cu care avem o relaţie excepţională de colaborare, sperăm să facem o auditare pentru a vedea locul şi rolul nostru, ce probleme se vor identifica. Atâta timp cât această auditare se face din exterior, nu vom avea partea de subiectivism, şi concluziile şi constatările lor sper să fie de bun augur pentru a vedea unde şi cât vom avea de lucru", a declarat generalul Dorin Oltean, informează agerpres.ro.

DOCUMENT - Tehnocraţii, scrisoare către Parlament


Acesta a mai spus că, tot o premieră în România, în perioada 30 august - 3 septembrie, municipiul Târgu Mureş va găzdui Competiţia Mondială de Descarcerare, iar obiectivul ISU Mureş este o clasare în primele zece echipe ale lumii. 

La ultima Competiţie Mondială de Descarcerare, care a avut loc anul trecut, în Brazilia, pompierii şi paramedicii mureşeni care au reprezentat România la World Rescue Challenge, au obţinut în clasamentul general locul 15, un loc 11 pentru comandantul descarcerării la proba rapidă şi locul 5 pentru echipa de paramedici la scenariul complex. 

Competiţiile World Rescue Challenge adună cele mai bune echipe de descarcerare şi prim-ajutor din lume, fiecare dintre acestea având şansa să îşi arate iscusinţa şi experienţa acumulată de-a lungul anilor. 

World Rescue Challenge strânge, din 1999, echipa câştigătoare din fiecare ţară membră World Rescue Organization, România fiind la acest moment una din cele peste 40 de ţări considerate cu un nivel avansat de intervenţie şi tehnică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.