Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră națională: Traseu de caiac accesibilizat pentru persoanele nevăzătoare, lansat la Cluj

Caiac

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, anunţă că a fost lansat un traseu de caiac pentru persoanele nevăzătoare, care pot vâsli singure, fiind ghidate de sunete emise din boxe amplasate în zona lacului din Gheorgheni. El adaugă că această premieră naţională are loc în cadrul Săptămânii Europene a Sportului.

”Astăzi am participat la lansarea traseului de caiac accesibilizat pentru persoanele nevăzătoare, prin care acestea vor putea vâsli singure, ghidate de sunetele emise din boxele special amplasate în proximitatea lacului din Gheorgheni. Asociaţia Caiac SMile împreună cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca vin cu această premieră cu ocazia activităţilor desfăşurate în timpul Săptămânii Europene a Sportului, care se desfăşoară la Cluj-Napoca în perioada 23-30 septembrie, sub motto-ul #BEACTIVE”, a afirmat Emil Boc, luni, într-o postare pe Facebook.

El a menţionat În cadrul proiectului ”Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret” sunt organizate, în perioada august - octombrie, o serie de activităţi sportive dedicate persoanelor cu dizabilităţi: caiac adaptat, pe Lacul Gheorgheni şi pe Lacul Chios; baschet în Baza Sportivă Gheorgheni; tenis de masă la Clubul Sportiv Lamont şi tenis de câmp la Winners Sports Club. Datorită acestui proiect, tinerii cu diferite deficienţe şi dizabilităţi, cei proveniţi din casele de copii sau din medii defavorizate din Cluj au posibilitatea să facă sport, săptămânal, alături de voluntarii Caiac SMile.

”Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret”, eveniment organizat de Asociaţia Club sportiv Caiac SMile, este finanţat de Primăria şi Consiliul local al Municipiul Cluj-Napoca cu 30.000 de lei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.