Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PREMIERĂ O fostă ambasadoare franceză a câștigat PREZIDENȚIALELE din Georgia

Salome Zurabişvili

Fosta ambasadoare franceză Salome Zurabişvili, susţinută de partidul aflat la putere Visul Georgian, este dată câştigătoare în al doilea tur al scrutinului prezidenţial din Georgia, potrivit sondajelor la ieşirea de la urne efectuate miercuri după închiderea birourilor de vot, informează AFP.

Salome Zurabişvili ar obţine astfel 55% din sufragii faţă de 45%, cât ar fi acumulat adversarul său, Grigol Vaşadze, candidatul Mişcării Naţionale Unite (de opoziţie), potrivit sondajelor efectuate de institutul american Edison Research.

Citește și: SURSE Toți salariații din România sunt vizați! Ce se întâmplă cu creșterea salarială pregătită de Olguța Vasilescu

Scrutinul este un test important pentru partidul miliardarului şi ex-premier Bidzina Ivanişvili, aflat la putere din 2012, dar care se confruntă cu o scădere dramatică de popularitate în această mică ţară din Caucazul de sud, scrie agerpres.ro.

Dacă funcţia de preşedinte a devenit practic simbolică după schimbările constituţionale recente, alegerile prefigurează confruntarea viitoare între Visul Georgian, la putere, şi opoziţie în cadrul legislativelor din 2020.

Citește și: S-a situat din nou pe locul 1! Lovitură pentru Pro TV și Kanal D

Este, de asemenea, ultima alegere a preşedintelui georgian prin vot universal.

În cadrul primului tur de scrutin la 28 octombrie, Salome Zurabişvili, fostă diplomată franceză care a fost ambasadoare a Franţei în Georgia pentru câteva luni între 2003 şi 2004, a obţinut (38,64%), clasându-se aproape la egalitate cu Vaşadze (37,73%), ceea ce a fost perceput ca o dezaprobare a partidului aflat la putere.

Citește și: Anunț de ultima ora! România nu va mai avea nevoie de autostrăzi

Primele rezultate oficiale sunt aşteptate în cursul nopţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.