Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră pentru sistemul medical din România

medici-spital-sanatate

Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central 'Carol Davila' anunta realizarea pe 31 martie în Sectia Chirurgie Toracica, în premiera pentru sistemul medical din România, a unei interventii chirurgicale de rezectie a unui segment tumoral mare folosind un nou dispozitiv medical care asigura reducerea la minim a riscului de aparitie a complicatiilor post-operatorii de tip sângerari, infectii, fistule, pierderi de aer sau lichide si reducerea necesarului de transfuzie.

'În data de 31 martie 2016, în Sectia Chirurgie Toracica din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central 'Dr. Carol Davila' s-a realizat, în premiera pentru sistemul medical din România, interventia chirurgicala de rezectie a unui segment tumoral mare, excavat si extins dorsal în lobul superior pulmonar drept si la nivelul apical al lobului inferior drept, utilizând pentru realizarea aerostazei un dispozitiv medical care asigura eliberarea în câmpul operator, complet automatizat, a unei solutii de fibrina autologa, dispozitiv care a intrat în dotarea sectiei, în luna ianuarie a acestui an', se arata într-un comunicat al Spitalului Militar Central transmis, marti, AGERPRES.

Interventia chirurgicala a fost efectuata la un pacient în vârsta de 76 de ani, cunoscut si cu multiple comorbiditati asociate (diabet zaharat; hipertensiune arteriala esentiala; cardiomiopatie ischemica) la care în urma cu doua saptamâni a fost decelata, în urma examenelor clinice si paraclinice, o formatiune tumorala excavata pulmonara dreapta cu diametrul de 67/35 mm.

Potrivit sursei citate, datorita atât procedurilor chirurgicale pentru care a optat echipa de medici condusa de colonel medic dr. Constantin Grozavu, medic primar Chirurgie toracica si Chirurgie generala, cât si a tehnicii si dispozitivelor medicale de ultima generatie, operatia s-a desfasurat fara evenimente care ar fi putut pune în pericol viata pacientului.

'În chirurgia toracica, una dintre cele mai frecvente complicatii care pot surveni, în timpul actului chirurgical si, ulterior, post-operator, cu potential crescut de morbiditate, este pierderea prelungita de aer. În acest sens, utilizarea acestui dispozitiv de aplicare a solutiilor de fibrina a permis întarirea/securizarea hemostazei, sigilarea punctelor si liniilor de sutura, precum si umplerea, într-un interval extrem de scurt de timp de la aplicare (aprox. un minut), a defectelor de tesut (inclusiv a traiectelor de fistula)', se precizeaza în comunicatul Spitalului Militar.

A doua zi dupa operatie, pacientul a intrat în regim de viata cvasinormal prin: mobilizare precoce; hidratare si alimentare normala, iar antibioterapia profilactica a fost redusa la 24 de ore. În prezent, pacientul este într-o stare clinica foarte buna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.