Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră pentru unul dintre cluburile de fotbal de tradiție din Bundesliga

www.pinterest.com
FC Koln

Echipa germană de fotbal FC Koln va relua meciurile din Bundesliga fără ţapul Hennes, mascota formaţiei, pentru prima oară în ultimii 12 ani, ca urmare a regulilor igienico-sanitare pe care trebuie să le respecte în contextul pandemiei de coronavirus, scrie dpa.

FC Koln va juca sâmbătă contra celor de la Mainz 05, însă fără spectatori, doar membri ai celor două staff-uri fiind acceptaţi pe stadion sau în afara lor, în număr de maxim 300, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Sunt anunțate noi măsuri! Ce vor trebui să facă pasagerii în avion .

Printre ''victimele'' regulilor impuse se numără şi mascotele cluburilor, la FC Koln fiind vorba despre ţapul Hennes, prezentă mereu pe teren înainte de fiecare meci de acasă.

Primele meciuri din campionatul de fotbal al Germaniei după autorizarea reluării sezonului se vor disputa pe 16 mai.

Bundesliga este primul mare campionat din Europa care se reia după izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Citește și: Înregistrare explozivă! Raed Arafat somează firma care a câștigat contractul de 600 de milioane de euro în fața lui Deltamed

Liga germană de fotbal (DFL) anunţase că data reluării competiţiei în cele două eşaloane din Bundesliga a fost fixată pentru ziua de vineri, 15 mai, după ce autorităţile de la Berlin şi-au dat acordul în acest sens. DFL a precizat că meciurile vor debuta o zi mai târziu decât s-a anunţat iniţial, respectiv sâmbătă 16 mai, în condiţiile unui protocol sanitar strict, care exclude prezenţa spectatorilor în tribune.

Printre întâlnirile care vor avea loc în ziua reluării sezonului se numără şi derby-ul regiunii Ruhr, între formaţiile Borussia Dortmund şi Schalke 04 Gelsenkirchen.

Citește și: Revoluție în Poliție! Sistem de recunoaștere facială pentru IGPR! Achiziție de aproape un milion de euro!

Liga germană doreşte foarte mult să încheie sezonul până la 30 iunie, chiar şi cu porţile închise, pentru a respecta astfel contractul cu sponsorii şi difuzorii, avertizând anterior că orice întârziere ar pune în pericol "existenţa" anumitor cluburi.

"Finalul sezonului va avea loc la sfârşitul lunii iunie", a declarat directorul general al DFL, Christian Seifert.

Campionatul Germaniei a fost suspendat la jumătatea lunii martie, din cauza pandemiei, care a blocat fotbalul în întreaga lume. În momentul întreruperii, lider al clasamentului era Bayern Munchen, aflată în cursa pentru al optulea titlu naţional consecutiv, cu 55 de puncte după 25 de etape, urmată de Borusia Dortmund (51 puncte) şi RB Leipzig (50 puncte). Până la finalul sezonului au mai rămas de disputat nouă etape.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.